Šport > Nogomet
2917 ogledov

Nekdanji minister išče slovenskega Neymarja

Žiga Turk Saša Despot
Na družbenih omrežjih je moč najti marsikaj. Tudi nenavadne prošnje politikov.

Nogomet v modernih časih ni več igra grobijanov. Hitrost in moč nogometašev se sicer povečujeta, a pravila vse bolj ščitijo igralce pred grobimi prekrški. Nekateri to s pridom izkoriščajo.

Eden takšnih je Neymar. Brazilcu ne gre odrekati velemojstrstva, a veliko ljubiteljev najpopularnejše panoge na svetu mu zameri številne poskuse simuliranja. Bodisi pri izsiljevanju prekrškov, bodisi pri ustvarjanju napačnega vtisa po prejetem udarcu.

Neymar Jr. | Avtor: Epa Epa

Neymar PSG Başakşehir Liga prvakov Šport Kontroverzna tekma s pričakovanim razpletom

Neymar se pogosto znajde v zobeh "tviterašev", tokrat pa se je nanj spomnil nekdanji minister v slovenski vladi. Žiga Turk, ki je bil med letoma 2007 in 2008 minister za razvoj, v obdobju 2012-2013 pa bdel nad resorjem za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, je namreč na sledilce naslovil nenavadno prošnjo.

"Pomoč potrebujem. Kateri slovenski nogometaš najboljše in največkrat odigra, da so ga faulali? En tak naš Neymar," je zapisal Turk. Dodatnih pojasnil ni podal.

Dobil je kar nekaj odgovorov. Mnogi so bili obarvani z žaljivo nacionalno noto, ki je vse nogometaše v Sloveniji predstavila kot manj vredne "južnjake" (kar seveda niti približno ne drži), nekaj odzivov pa je bilo konstruktivnih.

"Sašo Udovič iz malo starejše generacije. Pri Amirju Kariću pa so zares padali nasprotniki. Noben ni rabil odigrat. Nove generacije slabo padajo," je malce v šali zapisal nekdanji vratar slovenske reprezentance Mladen Dabanović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice