Šport > Nogomet
462 ogledov

Za Celje usodna 92. minuta, za Domžale napaka vratarja

Tabor Sežana NK Celje Reševalni pas/Twitter
V Sežani in Ljubljani sta bili odigrani zaostali tekmi elitne slovenske nogometne lige.

V Sežani je domači Tabor z golom v sodnikovem dodatku ugnal Celje (1:0). Sežanci so prekinili niz šestih tekem brez zmage, a po drugi strani nadaljevali niz nepremaganosti na domačem igrišču. Zmagoviti gol je dosegel Mihael Briški, kar pomeni, da so oslabljeni Celjani, ki so tudi tokrat v odsotnosti Dušana Kosića igrali po napotkih pomočnika Jasmina Jerića, štiri tekme brez zmage.

Prvi polčas na mokrem igrišču v Sežani ni ponudil zadetkov, domači kljub enakovredni predstavi sploh niso prišli do nevarnejšega strela, čeprav so si v vetrovnem vremenu priigrali nekaj obetavnih položajev. Na drugi strani so bili v svojih zaključkih nekoliko nevarnejši Celjani, ki so med drugimi pogrešali Advana Kadušića in Luko Kerina. Že v prvi minuti je Matic Vrbanec poskusil z 18 metrov malce z desne, a se je Arian Rener izkazal, v 19. pa so gosti izpeljali še eno lepo akcijo, ki jo je zaključil Filip Dangubić iz bližine, a zadel prečko.

Prav Dangubić je do strela prišel tudi v 52. minuti, poskusil je z roba kazenskega prostora, Rener, ki je bil precej iz vrat, pa se je spet izkazal. Na drugi strani je malce zatem močno sprožil Denis Kouao, a je bil precej nenatančen. V 60. minuti pa so domači zadeli, toda Hristos Rovas je pri tem storil prekršek nad Matjažem Rozmanom, ki je pred tem obranil poskus Djala Aldairja.

Kraševci so v teh trenutkih prevladovali, imeli še nekaj strelov, ki pa Rozmanu niso povzročili prevelikih preglavic. V drugi minuti sodniškega dodatka pa so domači prišli do udarca iz kota z desne strani. Po njem je najprej Žan Zaletel žogo odbil z golove črte, a le na glavo Mihaela Briškega, ki jo je nato poslal v mrežo za zmago.

NK Maribor Prva liga TS Šport Maribor slavil z deseterico, remi na derbiju, poplava v Ljubljani

Mustafa Nukić NK Bravo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nogometaši Brava so z golom Mustafe Nukića po napaki Grege Sorčana prekinili niz štirih tekem Domžal brez poraza (1:0). Bravo se je s peto zmago dodatno odlepil od zadnjih mest na lestvici in prišel tik za Domžale, ki so na šestem mestu.

Na težkem in razmočenem igrišču so domači povedli v 30. minuti, ko je Mustafa Nukić sprožil od daleč. Čeprav to ni bil ravno silovit poskus, je žoga poskakovala na igrišču in na koncu očitno presenetila Gregorja Sorčana, ki se ni ravno izkazal z lovljenjem in mu je ušla v mrežo.

Pred tem je pri gostih v 17. minuti poskusil Zeni Husmani, a je bil Igor Vekić na mestu. Domžalčani so bili nevarni še v 33. minuti po strelu Tamarja Svetlina, ko je od daleč zgrešil cilj, ter v 43., ko je bil malce premalo natančen še Arnel Jakupović. Pri domačih pa velja omeniti še poskusa Davida Brekala v 39. z glavo in Marka Španringa v 42., ko je s 25 metrov zadel le zunanji del mreže.

V drugem polčasu na vse bolj razritem igrišču dolgo časa ne enim ne drugim ni uspelo priti do kakšnega resnega zaključnega strela, v 71. minuti pa je dvakrat zapovrstjo moral posredovati Sorčan, najprej po strelu z glavo Roka Kidriča, nato pa še Sandija Ogrinca od daleč.

Na drugi strani je imel v 82. minuti priložnost za Domžale Gregor Sikošek, a je zgrešil cilj, štiri minute pozneje pa je z roba kazenskega prostora poskusil še Predrag Sikimić, a je žogo poslal v Vekićevo naročje. Že v sodniškem dodatku je Matej Podlogar zadel prečko s strelom iz bližine, tako da je ostalo pri zmagi Brava.

Gregor Sikošek Video Šport Zidane je v soboto igral v Domžalah!

Prva liga TS, zaostali tekmi:

Tabor Sežana - Celje 1:0 (0:0)
Briški 92.

Bravo Ljubljana - Domžale 1:0 (1:0)
Nukić 30.

LESTVICA:
1. Maribor 31
2. Mura 29
3. Olimpija Ljubljana 28
4. Koper 27
5. Tabor Sežana 21 (-1)
6. Domžale 20
7. Bravo Ljubljana 19 (-1)
8. Celje 17
9. Aluminij Kidričevo 13
10. Gorica 10

(+/-) - št. odigranih tekem gled ena ligaške tekmece

Komentarjev 1
  • rexuathe 18:23 09.december 2020.

    www︎.︎ictec︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

Sorodne novice