Šport > Nogomet
177 ogledov

Muri derbi kola, Maribor nadaljuje zmagoviti niz

NK Maribor : Tabor Sežana Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Mure so na današnji tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (0:0), Maribor pa je slavil proti CB24 Tabor Sežani z 1:0 (0:0).

Vodilni Mariborčani so z veliko težav prišli do pete zaporedne zmage. Sežanski Tabor se je spet pokazal kot za njih zelo neugodna ekipa, ki jih je v zadnjih treh medsebojnih tekmah v Sežani vselej premagala, točko pa jim je vzela tudi na zadnjem medsebojnem srečanju v štajerski prestolnici.

Tudi tokrat je bila ekipa, ki jo je še na začetku letošnjega prvenstva vodil Mauro Camoranesi, zdajšnji trener Maribora, blizu presenečenja, pokopal pa jo je nespreten start Mihaela Briškega, ki je v 82. minuti v kazenskem prostoru storil prekršek nad Janom Repasom, Rok Kronaveter pa je uspešno izvedel enajstmetrovko.

NK Maribor : Tabor Sežana | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sežanci so se odlično postavili na igrišču in prvih 35 minutah domačim niso dopustili resnejše priložnosti. V zadnjih desetih minutah prvega dela pa so domači vendarle pritisnili in bili dvakrat pred vrati tudi nevarni.

Najprej je v 36. minuti Jasmin Mešanović z glavo podal žogo Rudiju Požegu Vancašu, ki pa je preblizu vratarja Jana Koprivca, tako da je ni mogel poslati mimo njega. Nekaj minut pozneje je Žan Kolmanič z leve strani poslal ostro žogo v sredino, kjer pa je bil Mešanović za kakšen korak prekratek.

Pritisk Štajercev se je nadaljeval tudi na začetku drugega dela, v 57. minuti je lepo priložnost zapravil Kronaveter, ki ni izkoristil lepe podaje Požega Vancaša, streljal je začetniško, bolje rečeno, Koprivcu je žogo podal.

Se pa je nato oddolžil v 82. minuti, ko je sodnik Rade Obrenović po startu Briškega nad Repasom dosodil enajstmetrovko. Na koncu bi bila lahko zmaga vijoličastih še višja, Aljoša Matko je v enem izmed zadnjih napadov neoviran prišel pred Koprivca, vendar ga ni uspel premagati.

V naslednjem krogu v četrtek Mariborčane čaka derbi proti Olimpiji, Tabor pa bo dan prej gostil Celje.

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.
* Strelec: 1:0 Kronaveter (83., 11-m).
* Maribor: Jug, Felipe Santos, Martinović, Peričić, Kolmanič, Pihler (od 84. Dervišević), Cretu (od 65. Tavares), Repas (od 84. Vrhovec), Požeg Vancaš (od 65. Matko), Kronaveter, Mlakar (od 17. Mešanović).
* CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Briški, Nemanič, Ristić, Salkić, Aliaj (od 46. Mihaljević), Zebić (od 70. Makoumbou), Doukoure (od 85. Stančič), Sever, Rovas (od 46. Babić), Ndzengue (od 70. Aldair).
* Rumeni kartoni: Martinović; Briški, Babić, Sever.
* Rdeč karton: /

 

Muri derbi vrha lestvice

Prekmursko-primorski uvodni obračun 14. kroga PLTS v Fazaneriji se je začel z minuto molka v spomin na legendarnega argentinskega nogometnega virtuoza Diega Maradono, ki je v sredo umrl na svojem domu v Buenos Airesu. Dvoboj ekip iz zgornjega dela lestvice se je razpletel po okusu domačih nogometašev, ki so Koprčanom po petih zmagah in treh neodločenih izidih na zadnjih osmih tekmah prizadejali prvi poraz. Mura je po sedmi zmagi in po nepolnem krogu po točkah ujela vodilni Maribor, ki je nato gostil Sežano, Koper pa zaostaja dve točki.

Slavko Vinčić FC Koper ND Gorica Video Šport Sodniška farsa v Kopru, posnetek šokira

Uvodne minute so minile v prevladi domačih nogometašev, ki so v uvodnih petnajstih minutah uprizorili tri obetavne akcije. Že v šesti minuti je Jure Travner v kazenski prostor gostov poslal lep predložek z leve strani, žoga pa je po strelu Andrije Filipovića z glavo švignila mimo gola gostujočega vratarja Ivana Vargića. Le pet minut kasneje je Luka Bobičanec lepo prodrl v kazenski prostor in z roba kazenskega prostora sprožil močan strel, na pravem mestu pa je bil Vargić in odpravil nevarnost.

Še najlepšo priložnost so si izbranci domačega trenerja Anteja Šimundže priigrali v 14. minuti, ko je Tomi Horvat po samostojnem prodoru z 20 metrov sprožil lep strel, ki je bil malenkostno previsok.

NŠ Mura : NK Koper | Avtor: Twitter/NŠ Mura Twitter/NŠ Mura

Po uvodni "prekmurski ofenzivi" se je igra nekoliko umirila, večji del prvega polčasa je igra potekla na sredini terena. Koprčani so prvi obetaven napad uprizorili v 36. minuti, ko je po kotu z leve strani Claudio Spinelli z glavo streljal mimo gola, še najbolj nevarni so bili tri minute kasneje, ko je domači nogometaš Bobičanec po kotu z leve strani skorajda zabil avtogol, zadrego pa je z odličnim posredovanjem rešil Marko Zalokar, ki je zavoljo poškodbe prvega vratarja Matka Obradovića med ogrevanjem odigral današnji obračun na Fazaneriji.

Uvodne minute drugega polčasa so bile preslikava prvega. Muraši so znova napadli z vsemi topovi, po strelih Filipovića v 48., Nina Koutra v 53. ter Travnerja in Dragana Lovrića v 59. minuti pa je koprska mreža ostala nedotaknjena.

Strateg Kopra Milan Srebrnič je tekmo v Prekmurju odprl brez svojih najbolj učinkovitih nogometašev v tej sezoni Dareta Vršiča in Nardina Mulahusejnovića, v 58. minuti pa je oba poslal v ogenj. Večji del tekme dokaj rezervirani Primorci so v 72. minuti izpeljali do tedaj najbolj nevarno akcijo na tekmi, po nepazljivosti Jana Gorenca se je v lepi priložnosti znašel Nikola Krajinović, a se je z odličnim posredovanjem izkazal Zalokar.

NŠ Mura : NK Koper | Avtor: Twitter/NŠ Mura Twitter/NŠ Mura

V 79. minuti so Muraši vendarle kronali terensko premoč, po predložku Koutra z desne strani je z natančnim strelom z glavo gostujočega vratarja Vargića ukanil rezervist Kai Cipot, ki je v igro vstopil le tri minute pred tem.

A Koprčani niso vrgli puške v koruzo. V 86. minuti je Mulahusejnović po strelu z glavo dosegel svoj sedmi gol v sezoni in na vrhu lestvice strelcev ujel vodilnega Đorđa Ivanovića iz Olimpije. Le minuto zatem so imeli Primorci "zaključno žogo" v svojih nogah, po grobi napaki domače obrambe se je v sijajni priložnosti znašel Krajinović, njegov strel pa je v zadnjem trenutku preprečil Žan Karničnik.

V tretji minuti sodnikovega podaljška je Mura vendarle prišla do zmage. Po kotu z leve strani je Travner po strelu z glavo najprej zadel okvir vrat, odbito žogo pa je iz neposredne bližine v mrežo pospravil Jan Gorenc za končno zmago z 2:1.

Mura bo v prihodnjem krogu gostila Bravo, Koper pa Aluminij. Obe tekmi bosta v sredo, 2. decembra.

* Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Kajtazović, Skok, Mežnar.
* Strelci: 1:0 Cipot (79.), 1:1 Mulahusejnović (86.), 2:1 Gorenc (90.).
* Mura: Zalokar, Travner, Lovrić, Gorenc, Karničnik, Kouter, Bobičanec, Horvat, Žižek (od 76. Cipot), Marić (od 87. Štrakl), Filipović (od 76. Maroša).
* Koper: Vargić, Mišić, Rajčević, Guberac (od 58. Knežević), Jozinović (od 62. Čirjak), Dodlek (od 81. Stevanović), Pejić, Barišić (od 58. Vršič), Žužek, Krajinović, Spinelli (od 58. Mulahusejnović).
* Rumeni kartoni: Gorenc, Maroša; Dodlek, Mišić.
* Rdeči karton: /.

 

* Izidi, 14. krog:
- sobota, 28. november:
Mura - Koper                       2:1 (0:0)
Maribor - CB24 Tabor Sežana        1:0 (0:0)

- nedelja, 29. november:
13.15 Bravo - Celje
15.15 Aluminij - Gorica
17.15 Domžale - Olimpija

- lestvica:
 1. Maribor            14  8  4  2 29:16  28
 2. Mura               14  7  4  3 17:8   25
 3. Olimpija Ljubljana 13  7  3  3 17:9   24
 4. Koper              14  6  5  3 21:15  23
 5. CB24 Tabor Sežana  14  5  3  6 16:17  18
 6. Celje              13  4  4  5 13:14  16
 7. Domžale            12  3  4  5 17:19  13
 8. Bravo              12  3  3  6 12:18  12
 9. Gorica             13  2  4  7 10:21  10
10. Aluminij           13  2  4  7  8:23  10
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.