Šport > Nogomet
248 ogledov

Maribor na vrhu lestvice, Olimpija točko za njim

Jan Mlakar Profimedia
Nogometaši Brava so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:2).

Nogometaši Maribora, ki so za dlje časa izgubili tako Nemanjo Mitrovića (poškodba) kot Martina Milca (kršitev protidopinških pravil), so prišli do tretje zaporedne zmage in se zavihteli na vrh prvenstvene lestvice. Na drugi strani je Bravo, ki je zadnje minute igral z igralcem več, še na peti tekmi zapovrstjo ostal brez zmage, čeprav je imel 17 strelov, a večina od teh je bila precej nenatančna.

V prvem polčasu je bil v celoti gledano Maribor za malenkost boljši, čeprav sta imeli obe ekipi konkretnejša obdobja. Povedli so domači v 12. minuti, ko je Almin Kurtović s prostega strela podal v kazenski prostor, David Brekalo je z glavo žogo vrnil do Roka Maherja, ki je streljal z glavo. Ažbe Jug je žogo odbil, toda le do Mustafe Nukića, ki jo je nato iz bližine pospravil v mrežo.

Šest minut pozneje so Štajerci izenačili. Najprej je v kazenskem prostoru streljal Špiro Peričić, Igor Vekić je strel obranil, nato je še enkrat posredoval po poskusu Roka Kronavetra, žogo je potem pred golovo črto za trenutek še zadržal tudi Kurtović, a jo je na koncu Rudi Požeg Vancaš zbezal v mrežo za 1:1.

Domači so sicer v prvem polčasu imeli še eno lepo priložnost, ko je Martin Kramarič iz ugodnega položaja iz bližine zgrešil cilj, kmalu zatem pa je na drugi strani Žan Kolmanič poslal lepo podajo z leve strani v osrčje kazenskega prostora Brava, tam pa je Jan Mlakar s strelom z glavo poskrbel za vodstvo gostov.

V drugem polčasu je bilo uvodoma manj razburjenja, z izjemo strela Požega Vancaša ni bilo posebej nevarno pred enimi ali drugimi vrati. Domači so imeli na voljo kar nekaj prekinitev, a tudi iz teh jim ni uspelo ogroziti vratarja Juga.

V 73. minuti je od daleč na drugi strani streljal Alexandru Cretu, Vekić pa je z nekaj težavami ukrotil žogo. V 81. minuti je do novega strela prišel Nukić, Jug je bil na mestu.

Minuto zatem pa so Štajerci ostali brez Blaža Vrhovca, ki je zaradi prekrška nad Sandijem Ogrincem prejel svoj drugi rumeni karton in moral predčasno iz igre. Kljub temu je v 84. minuti pri Mariboru znova streljal Mlakar, a žogo iz kazenskega prostora poslal malo mimo vrat. Nino Žugelj je bil nato nenatančen pri Bravu, ki je sicer poskušal prebiti obrambo gostov, toda ni šlo, tako da je ostal praznih rok.

Že v peti minuti sodniškega dodatka bi lahko Jan Repas še potrdil zmago gostov, vendar je bil njegov strel le malce premalo natančen.

Olimpija do zmage na derbiju

Ljubljanski nogometaši so se z bržčas svojo najboljšo predstavo sezone in s šesto zmago približali vodilnemu Mariboru na točko. Četrto slavje na zadnjih šestih tekmah je zeleno-belim zagotovil Andres Vombergar, ki je zadel ob koncu prvega polčasa derbija z Muro. Ta je doživela tretji poraz in zdaj za dve točki zaostaja za Olimpijo ter tri za Mariborom. Mura je sicer še tretjo zaporedno tekmo ostala brez zmage.

Andres Vombergar | Avtor: Profimedia Profimedia

Ljubljančani so v prvem polčasu poskrbeli za praktično vse nevarnejše akcije. Pritisnili so od prve minute, med drugim je v sedmi minuti moral Matko Obradović prvič posredovati, ko je streljal Luka Marin.

Znova je bil Murin vratar na preizkušnji v 19. minuti, ko je sam predenj malce z leve strani prišel Đorđe Ivanović, a streljal vanj. Obradović se je dvakrat izkazal tudi v 34. minuti, ko sta zapovrstjo poskusila Vombergar in debitant v ljubljanskem dresu Mario Kvesić.

Je pa čuvaj mreže pri črno-belih moral po žogo v mrežo v 45. minuti. Takrat so gosti izigrali domačo obrambo. Najprej je Mihail Caimacov podal za hrbet domače obrambe do Marina, ta pa je z leve strani kazenskega prostora podal pred vrata, kamor je vtekal Vombergar. Ta je žogo iz bližine poslal pod prečko za 1:0.

Uvod drugega dela ni bil tako razburljiv, Mura je poskušala vse, da bi izid izenačila, a je ljubljanska ekipa dobro opravljala svoje delo tudi v obrambi. V 74. minuti je do prostega strela prišel Luka Bobičanec, a Žiga Frelih z njim ni imel veliko dela. Ljubljanski vratar je ustavil tudi strela Nina Kouterja v 83. minuti, v 85. minuti so domači malce po sreči zatresli tudi prečko, pritisk pa se jim vse do konca ni obrestoval.

Remi v primorskem obračunu

Koprčani so bili pred primorskim obračunom z Gorico šest tekem brez poraza in v nizu treh zmag. V prvem polčasu je na zelenici tokrat šlo za bolj ali manj enakovredno igro, dolgo pa ni bilo posebej razburljivih dogodkov. V enajsti minuti je sicer Johan Nkama pred golovo črto po koprskem kotu izbil žogo, Nardin Mulahusejnović pa je v 31. žogo malce z leve poslal mimo gola.

V 37. minuti pa je novogoriška ekipa, ki se ni prišla le branit na Bonifiko, povedla, potem ko je Matic Paljk žogo natančno podal z leve strani v kazenski prostor, Semir Smajlagić pa je z glavo ugnal Ivana Vargića. V 41. minuti je Mulahusejnović na drugi strani poskusil še enkrat, a je bil na pravem mestu Uroš Likar.

V drugem polčasu uvodoma ni bilo posebej razburljivo, domačo igro je malce predramil vstop Claudia Spinellija, ki je v 63. minuti tudi poskusil s strelom, a ni resno ogrozil goriškega vratarja.

So pa domači izenačili v 75. minuti, ko je enajstmetrovko - ob Aleksandru Bjelici je v kazenskem prostoru padel Žan Žužek - unovčil Mulahusejnović za svoj šesti gol sezone, s katerim je prevzel vodstvo na lestvici strelcev.

Nardin Mulahusejnović | Avtor: Profimedia Profimedia

V 80. minuti je isti igralec poskusil še z glavo, toda nenatančno. Miran Srebrnič je v končnici tekme v igro poslal še dodatne sveže moči za napadalne naloge, vendar si niso priigrali česa več kot nekaj slabših poskusov, izjema je bil Spinellijev poskus z glavo v sodniškem dodatku, a žogo poslal mimo vratnice.

Prva liga TS, 12. kolo:

Bravo : Maribor 1:2 (1:2)
Nukić 12.; Požeg Vancaš 18., Mlakar 42.

Mura : Olimpija  0:1 (0:1)
Vombergar 45.

Koper : Gorica  1:1 (0:1)
Mulahusejnović 74./11-m; Smailagić 37.

Nedelja:
Aluminij - Tabor Sežana
Domžale - Celje

Lestvica:
 1. Maribor            12  6  4  2 26:16  22
 2. Olimpija Ljubljana 12  6  3  3 14:9   21
 3. Koper              12  5  5  2 18:12  20
 4. Mura               12  5  4  3 14:7   19
 5. CB24 Tabor Sežana  11  5  1  5 15:15  16
 6. Celje              11  3  4  4 12:12  13
 7. Domžale            10  3  3  4 16:17  12
 8. Bravo              11  3  3  5 11:16  12
 9. Gorica             12  2  4  6 10:20  10
10. Aluminij           11  2  3  6  8:20   9
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice