Šport > Nogomet
519 ogledov

Trije preobrati v Ljudskem vrtu, Koper rajal v Stožicah

NK Maribor Reševalni pas/Twitter
S tekmami v Mariboru, Ljubljani, Sežani in Gorici se je sklenilo 11. kolo elitne slovenske nogometne lige.

Nogometaši Maribora in Domžal, slednji imajo v zadnjih tednih veliko težav z okužbami z novim koronavirusom in jim je tudi tokrat manjkalo šest igralcev, so pokazali zelo zanimivo predstavo, polno preobratov. Domžalčani so dvakrat vodili, a prednosti niso znali zadržati do konca, na koncu je zmaga (4:3), druga zaporedna, pripadla Mariboru, v 85. minuti mu jo je iz sumljivega položaja zagotovil Aljoša Matko. Mariborčani so z novimi tremi točkami zasedli sam vrh prvenstvene razpredelnice, imajo toliko točk kot Mura in Koper.

Pred začetkom tekme je Maribor podaril tekmecem darilo za 100. rojstni dan, Domžalčani so dobili 100 nogometnih žog. Po prvem polčasu in tudi nekaj časa v drugem je kazalo, da bodo gostje poleg žog domov odnesli tudi točke, pred odhodom v slačilnice so vodili z 1:0.

Povedli so v 11. minuti, ko je Sven Šoštarič Karić z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, pred prvo vratnico je njegovo natančno podajo izkoristil Dario Kolobarić, žogo je poslal pod prečko. Isti igralec je imel v zadnjih trenutkih prvega dela še eno lepo priložnost. Vratar Ažbe Jug mu je nespretno podaril žogo, toda ko je že bilo videti, da bo domžalski napadalec napako tudi kaznoval, jo je domači vratar popravil, žogo je zaustavil, še preden bi prečkala golovo črto.

Gostitelji so imeli v prvem polčasu terensko premoč, več so streljali na gol, imeli nekaj polpriložnosti, prave pa ne. Zato pa so bili konkretnejši na začetku drugega dela. Rezultat so hitro spreobrnili v svojo korist, najprej je po natančni podaji z desne strani Martina Milca žogo v mrežo spravil Rudi Požeg Vancaš, nato pa se je v kazenskem prostoru odlično znašel še Jan Mlakar, ki je podajo Vancaša lepo sprejel, nato pa jo z obrata poslal za hrbet Ajdina Mulalića.

Toda veselje vijoličastih ni dolgo trajalo. V 58. minuti so gosti izenačili, Tonči Mujan je z leve strani, ko so vsi pričakovali podajo v sredino, streljal, Jug pa jo je na prvi vratnici izpustil za črto. Zagotovo gre gol tudi na njegovo "dušo". A to še ni bilo vse, kar se tiče domžalskih golov. V 66. minuti so bili spet v prednosti, ko domači obrambi v gneči ni uspelo izbiti žoge, ki je prišla do Šoštariča Karića, po njegovem strelu je bil Jug nemočen.

Na podoben način, kot so Domžalčani drugič povedli, so domači drugič izenačili, ko se je v gneči v kazenskem prostoru dobro znašel Špiro Peričić. Končni izid je v 85. postavil Matko, ki se je znašel sam pred vratarjem, nekateri menijo, da tudi v nedovoljenem položaju, in ga premagal. Do konca sta imeli ekipi še po eno priložnost, toda strela z glavo Mlakarja in Kolobarića nista prinesla nove spremembe izida.

NK Celje : NK Aluminij 1. SNL Šport Prvaki odpihnili Aluminij

FC Koper Stožice | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši Kopra so v Ljubljani proti Olimpiji prišli do velike zmage (1:2). Zanje je bila to druga zmaga v gosteh v tej sezoni, hkrati pa so Olimpiji, ki je med drugimi pogrešala kapetana Mirala Samardžića in Anteja Vukušića, zadali prvi poraz na domačem igrišču. Olimpija je sicer tretjič v sezoni ostala praznih rok in zdaj za vodilnima zaostaja za točko.

Prva na tekmi je zagrozila Olimpija, potem ko je v osmi minuti Andrés Vombergar s strelom z glavo oplazil vratnico. Izjemno priložnost pa so pet minut pozneje imeli Koprčani, najprej je malce z desne poskusil Matej Palčič, Žiga Frelih je žogo odbil, a le do Stefana Stevanovića, ki pa je povsem neoviran s približno desetih metrov streljal previsoko.

Po novih neuspešnih poskusih Vomergarja in Uroša Koruna je ljubljanski napadalec v 27. minuti znova s strelom z glavo zadel le vratnico, na drugi strani pa sta zgrešila Dare Vršič v 40. in znova Stevanović ob koncu polčasa.

Je pa Koper povedel v 52. minuti, ko je Nardin Mulahusejnović levo od vrat obšel neodločnega Freliha in podal pred gol, kjer je Nikola Krajinović žogo le še potisnil v mrežo. Šest minut pozneje je domača ekipa izenačila, Đorđe Ivanović je z desne strani kazenskega prostora nekoliko srečno podal pred gol, žoga se je tja namreč odbila od Žana Žužka, v skoku pa je bil tam najvišji Luka Marin.

Koprčani pa so še naprej kazali resne namere po zmagi, bili ekipa z več ideje in v 75. minuti so tudi povedli. Dare Vršič je poslal dolgo podajo do Žana Beširja, ta je podal z desne do Claudia Spinellija, ki je z glavo žogo podaljšal do Stevanovića, ta pa je nato zadel s približno desetih metrov.

V 82. je Marko Perković poskusil s strelom z glavo pri Olimpiji, a neuspešno, v prvi minuti sodniškega dodatka pa je Stevanović prestregel podajo Freliha, vendar je slednji nato ustavil lob Koprčana.

NK Celje PLTS Šport Celjani sklenili sodelovanje z Angleži

Tabor Sežana NŠ Mura | Avtor: sobotainfo.com sobotainfo.com

Vodilna Mura je gostovala v sežanski trdnjavi, kjer domači Tabor doslej ni oddal niti točke. A ta niz se je končal, Prekmurci so namreč osvojili točko (0:0). Tabor, ki je izgubil prvo medsebojno tekmo sezone z Muro, ostaja peti, je pa že tri tekme brez zmage.

Ekipi sta v prvem polčasu prišli do kar precej strelov (domači pet, gosti sedem). Medtem ko so bili pri Muri z izjemo enega, ki ga je sprožil Žiga Kous (ta je tudi v 34. minuti za malo zgrešil od daleč), vsi premalo natančni, pa so bili nevarnejši sežanski poskusi.

Že v tretji minuti je Matko Obradović moral posredovati po sicer prešibkem strelu iz bližine Dominika Mihaljevića, v 20. po poskusu Djala Aldairja, v 35. Maria Babića, ki pa je streljal precej z desne, in tudi v 38. po dotlej najbolj nevarnem strelu Aldairja.

Po mirnejšem uvodu v drugi polčas je Nino Kouter v 56. minuti malce z leve zadel zunanji del mreže domačih vrat, v 58. je bil od daleč nenatančen Kevin Doukoure Grobry, v 62. pa je Jan Koprivec brez posebnih težav ustavil poskus Žana Karničnika. Šest minut pozneje je imela Mura eno lepših priložnost, ko je Amadej Maroša s preigravanjem lepo prišel do strela s 13 metrov, izkazal pa se je domači čuvaj mreže Koprivec.

V 80. minuti so se domači po odbijanju in izbijanju veselili zadetka, ki ga je dosegel Mihael Briški, a je bil ta v prepovedanem položaju. V 82. minuti pa je Tabor doživel nov udarec, saj je bil po drugem rumenem kartonu izključen Marko Ristić, ki je s komolcem udaril Kaija Cipota. Številčne prednosti pa v zadnjih minutah Muri ni uspelo unovčiti.

Borussia Dortmund Bayern München Bundesliga Šport Bayern ostaja nemški vladar, gladka zmaga Kampla

ND Gorica NK Bravo | Avtor: Facebook Facebook

Gorica in Bravo sta na zadnji tekmi kroga ostala brez zadetkov (0:0), še več, tudi pravih priložnosti je bilo zgolj za vzorec, tako da sta končni rezultat in točkovni izkupiček z obračuna kar precej realna slika dogajanja v novogoriškem športnem parku. Bravo, ki je štiri tekme brez zmage, ostaja sedmi, Gorica pa se je pri repu lestvice točkovno izenačila z Aluminijem, od katerega ima tekmo več, in Domžalami, ki imajo dve tekmi manj.

Prvi polčas v Novo Gorici ni postregel s posebej razburljivo predstavo, posebej Bravo je bil precej anemičen, brez priložnosti, na drugi strani je Gorica v statistiko vpisala šest strelov, od tega je imel tri obetavne poskuse Semir Smajlagić, enega pa Etien Velikonja, a niti eden ni bil res nevaren za Igorja Vekića.

Tudi v uvodu drugega polčasa so bili domači podjetnejši, med drugim je v 52. minuti znova poskusil Smajlagić, ki je zgrešil z glavo, na drugi strani pa je iz bližine eno redkih priložnosti gostov zapravil Sandi Ogrinec s slabim strelom iz bližine.

V 68. minuti je David Brekalo zapravil najlepšo priložnost tekme, ko je po podaji s prostega strela pred vrati zgrešil s strelom z glavo. V 72. je streljal tudi Michele Šego, domači vratar pa je brez težav žogo odbil. Nadaljevanje je bilo manj dinamično, ne ena ne druga ekipa nista več ogrozili tekmečevega vratarja, tako da sta se zasluženo razšli brez zadetkov.

Prva liga TS, 11. kolo:

Maribor - Domžale 4:3 (0:1)
Požeg Vancaš 48., Mlakar 54., Peričić 75., Matko 85.; Kolobarić 11., Mujan 58., Šoštarič Karić 66.

Olimpija - Koper 1:2 (0:0)
Marin 58.; Krajinović 52., Stevanović 75.

Tabor Sežana - Mura 0:0 (0:0)
RK: Ristić (Tabor) 82.

Gorica - Bravo 0:0 (0:0)

Celje - Aluminij 4:0 (1:0)
Božić 7., 52., Vrbanec 70., Kuzmanović 93.

LESTVICA:
1. Maribor 19
2. Mura 19
3. Koper 19
4. Olimpija Ljubljana 18
5. Tabor Sežana 16
6. Celje 13
7. Bravo Ljubljana 12 (-1)
8. Domžale 9 (-2)
9. Gorica 9
10. Aluminij Kidričevo 9 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice