Šport > Nogomet
194 ogledov

Bayern ostaja nemški vladar, gladka zmaga Kampla

Borussia Dortmund Bayern München Epa
V Dortmundu se je odvil veliki nemški nogometni derbi, v Leipzigu pa je gostoval Freiburg.

Bayern München je v derbiju 7. kola nemške Bundeslige na gostovanju premagal Borussio Dortmund (2:3) in ostal na čelu lestvice.

Na svoji Signal Areni so se prvega zadetka veselil nogometaši Dortmunda, ko je v zadnji minuti rednega dela prvega polčasa po podaji portugalskega reprezentanta Raphaëla Guerreira zadel Marco Reus. V četrti minuti sodnikovega dodatka pa je s prostega strela izenačil avstrijski reprezentant David Alaba, ko se je žoga nekoliko odbila v živem zidu od Thomasa Meunierja.

Svoj enajsti gol v sezoni je po treh minutah nadaljevanja zabil Poljak Robert Lewandowski, njegov prvi na tekmi za vodstvo je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen, drugič je podajo francoskega reprezentanta Lucasa Hernándeza z glavo poslal v mrežo. Dvajset minut pred koncem je po protinapadu Lewandowski podal pred kazenskim prostorom Leroyu Sanéju, ki se je dobro znašel v prodoru za povišanje vodstva.

Le tri minute pozneje se je zanki za prepovedani položaj globoko v polju gostov izmaknil dvajsetletni Norvežan Erling Braut Håland in sam pred vratarjem gostov zadel drugi gol domačih. Lewandowski je bil po številnih odbojih žoge v domačem kazenskem prostoru zaradi prepovedanega položaja tik pred zadnjim žvižgom še drugič ob zadetek.

Erling Haaland Primerjava Šport "Haaland je boljši od mladega Lewandowskega"

RB Leipzig Freiburg Kevin Kampl | Avtor: Epa Epa

RB Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je doma ugnal Freiburg (3:0) in prišel do pete zmage v prvenstvu ter je pred BVB sedaj drugi na razpredelnici.

Leipzig je proti Freiburgu začel nekoliko oslabljen, saj si je že na ogrevanju stegensko mišico poškodoval Marcel Halstenberg in ga zagotovo ne bo na sredini tekmi nemške izbrane vrste prav v Leipzigu proti Češki, kot je povedal trener rdečih bikov Julian Nagelsmann.

V 15. minuti je obrambni igralec in madžarski reprezentant Willi Orban z glavo zadel okvir vrat Freiburga, le tri minute pozneje pa je vratnica zaustavila tudi poskus njegovega švedskega soigralca Emila Forsberga. Francoz Ibrahima Konaté pa je v 26. minuti po lepi akciji domačih nedaleč od gola žogo vendarle spravil v mrežo.

Marcel Sabitzer je v 70. minuti povišal iz enajstmetrovke, ki je bila dosojena po prekršku Nikolasa Höflerja nad Francozom Christopherjem Nkunkujem. Končni izid je minuto pred koncem rednega dela z izjemnim prostim strelom postavil Španec José Angelino, sicer posojeni igralec Manchester Cityja. Kampl je bil zelo dejaven na tekmi, ki jo je zapustil slabih deset minut pred koncem.

zlatan ibrahimović Burna reakcija Šport Zakaj je Ibra znorel? Trener miri situacijo

Na preostalih štirih tekmah popoldneva je najvišjo zmago (5:0) zabeležil Union Berlin, ki je odpravil Arminio Bielefeld. Na srečanju je 32-letni nekdanji nemški reprezentant Max Kruse izenačil rekord Bundeslige. Uspešno je zadel še svojo 16. enajstmetrovko v nizu, kar je pred tem uspelo le Jochenu Abelu v sedemdesetih in v začetku osemdesetih let za Bochum in Schalke 04.

Ganljivo Šport Posnetek, ob katerem zaboli srce: "Očka, zakaj si tukaj?"

V petek sta se Werder Bremen in Köln razšla brez zmagovalca (1:1). V nedeljo bosta še dvoboja med Wolfsburgom in Hoffenheimom ter Bayerjem iz Leverkusna in ekipo Borussie Mönchengladbach.

Bundesliga, 7. kolo:

Borussia Dortmund - Bayern München 2:3 (1:1)
Union Berlin - Arminia Bielefeld 5:0 (3:0)
Augsburg - Hertha Berlin 0:3 (0:1)
Mainz - Schalke 2:2 (2:1)
RB Leipzig - Freiburg 3:0 (1:0)
Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2:2 (2:0)
Werder Bremen - Köln 1:1 (0:0)

NEDELJA:
Wolfsburg - Hoffenheim
Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach

LESTVICA:
1. Bayern München 18
2. RB Leipzig 16
3. Borussia Dortmund 15
4. Union Berlin 12
5. Bayer Leverkusen 12 (-1)
6. Borussia Mönchengladbach 11 (-1)
7. Stuttgart 10
...
15. Arminia Bielefeld 4
16. Köln 3
17. Schalke 3
18. Mainz 1

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice