Šport > Nogomet
202 ogledov

Kampla bo gledalo 999 ljudi, Oblaka nihče

jan oblak Epa
V torek se bo začela nova sezona nogometne lige prvakov.

Nemški nogometni prvoligaš Leipzig, pri katerem igra tudi slovenski vezist Kevin Kampl, je za torkovo uvodno tekmo v ligi prvakov proti Istanbulu Basaksehirju prodal 8500 vstopnic, a po povečanju števila okužb z novim koronavirusom si bo tekmo lahko po novem v živo ogledalo le 999 navijačev.

Kot so sporočili iz kluba, so se za to odločili po nasvetih mestnih zdravstvenih oblasti. Tam do torka pričakujejo, da se bo število okužb povečalo na 20 na 100.000 prebivalcev. Po protokolu lokalnih oblasti pa to pomeni dodatno omejitev števila ljudi na dogodku.

Pri Leipzigu so pojasnili, da bo 999 srečnežev od teh 8500 kupcev določil žreb.

Druga tekma lige prvakov v Nemčiji v tem tednu, torej sredina med branilcem naslova Bayernom in Atleticom Madridom Jana Oblaka, bo po odredbi münchenskih oblasti pred praznimi tribunami.

Naslov prvaka v novi sezone lige prvakov bo branil nemški velikan Bayern, ki je v zadnjem finalu avgusta v lizbonskem mehurčku z 1:0 premagal PSG. V skupinskem delu, ki se bo končal 8. in 9. decembra, bo igralo tudi šest slovenskih nogometašev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.