Šport > Nogomet
93 ogledov

"Haaland je boljši od mladega Lewandowskega"

Erling Haaland Epa
V Drotmundu so prepričani, da imajo v svojih vrstah več kot dostojnega naslednika Roberta Lewadowskega.

Športni direktor nemškega velikana Borussie iz Dortmunda Michael Zorc je v pogovoru za sobotno izdajo časnika Bild napadalca Bayerna iz Münchna Roberta Lewandowskega označil za "popolnega napadalca", v isti sapi pa dodal, da Norvežan Erling Haaland pri svojih dvajsetih letih kaže veliko boljše predstave od razvpitega poljskega nogometaša.

"Primerjava med njima je nemogoča zaradi prevelike starostne razlike, z gotovostjo pa lahko zatrdim, da Haaland pri svojih letih kaže veliko boljše predstave od Lewandowskega," je uvodoma dejal Zorc.

michael zorc | Avtor: Epa Epa
"Verjamem v Haalanda, gre za igralca z neverjetnim zagonom in poletom ter neustavljivim pohlepom po golih, ki želi še bolj izpopolniti svoje nogometno znanje," je dodal športni direktor slovite nemške ekipe iz Porurja.

Dvaintridesetletni Lewandowski je med letoma 2010 in 2014 igral za Borussio iz Dortmunda ter v tem obdobju - pod vodstvom zdajšnjega trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa - dvakrat slavil v nemškem prvenstvu in enkrat v pokalnem tekmovanju.

V angleškem Leedsu rojeni 20-letni Haaland je januarja letos prišel v Dortmund, pred tem je igral za avstrijski Salzburg ter norveški ekipi Bryne in Molde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.