Šport > Nogomet
347 ogledov

Vodilna Mura doma le do točke, Maribor že drugi

Klemen Šturm Profimedia
Nogometaši Mure in Celja so se v 10. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0, Maribor je v gosteh s 3:1 premagal Aluminij.

Prvi dvoboj pokalnega in državnega prvaka v sezoni se je v Celju končal z zmago prvega z 2:0, današnji drugi pa v Fazaneriji z delitvijo točk in brez golov. Mura kljub temu ostaja prva na lestvici, Celje, ki je brez zmage že štiri tekme, pa je še vedno v spodnjem delu lestvice.

Tekmo je nekoliko odločneje začela Mura s priložnostmi v 10. in 12. minuti, obakrat so domači žogo poslali čez gol, sicer pa je pozneje tudi Celje pokazalo nekaj napadalnih veščin, posebej Ivan Božić, ki pa mu tudi ni uspelo spremeniti začetnega izida.

V drugi polovici polčasa so domači črno-beli imeli znova pobudo, ne pa tudi izrazitih priložnosti. V 41. minuti so sicer prek Luke Bobičanca prišli do strela v kazenskem prostoru, a je žoga spet zletela čez vrata.

V 57. minuti je pri Muri poskusil Amadej Maroša, a je po podaji z desne strani s strelom z glavo žogo poslal mimo oddaljene vratnice. V 62. minuti je poskusil še Andrija Filipović z glavo po podaji z leve strani, tudi on pa je bil nenatančen.

Tekma je bila v nadaljevanju bolj ali manj enakovredna, v 87. minuti je nenevarno sprožil Luka Kerin od daleč, sicer pa priložnosti ni bilo. Že v sodniškem dodatku je pri domačih zadel Filipović, a je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 0:0.

Aluminij zapravil enajstmetrovko, nato zagospodaril Maribor

Nogometaši Maribora so prepričljivo prišli do četrte zmage v sezoni in se vsaj za en dan prebili na drugo mesto prvenstvene lestvice. V Kidričevem so veliko terensko premoč kronali s tremi doseženimi zadetki, v zaključku tekme sicer prejeli enega, in tako nasprotnikom po 3:0 za zeleno mizo v uvodnem krogu prizadejali drugi poraz v sezoni.

Vijoličasti so se po bolečem porazu proti Muri v zadnjem krogu agresivno lotili nasprotnega moštva. A njihova terenska premoč je bila v uvodnih minutah ob strnjeni obrambi domačinov jalova, v tem času niso ustvarili nevarnejše priložnosti.

Prva resna priložnost je tako ob koncu prvih 20 minutah pripadla Kidričanom, ki so po kotu prišli do enajstmetrovke. Po strelu Jureta Matjašiča je žoga zadela roko Denisa Klinarja, ob strelu z bele točke pa se je izkazal mariborski vratar Ažbe Jug, ki je pravilno prebral namero Maria Lucasa Horvata.

Tekma se je v naslednjih minutah razživela, Maribor pa je znova močno pritisnil z Rudijem Požegom Vancašem na čelu. Ta je v 24. minut streljal rahlo mimo vrat, dve minuti kasneje je izsilil obrambo vratarja Luke Janžekovića, v 35. minuti pa je po izjemni podaji Jana Repasa z desne strani vendarle spravil žogo v mrežo.

Repas, ki je sam preizkusil Janžekovića v 32. minuti, se je znova izkazal v vlogi podajalca pet minut kasneje, ko je žogo iz kota poslal na glavo Nemanje Mitrovića. Ta se je sam znašel sredi kazenskega prostora in z glavo kaznoval napako domače obrambe.

Rdeče-beli so v uvodu drugega polčasa z bolj odločno igro v sredini skušali napasti zasluženo prednost Maribora, a niso našli prave poti do gola Juga. Namesto tega je Maribor v 60. minuti z uspešnim protinapadom povečal prednost. Z volejem je podajo Jana Mlakarja spretno v mrežo poslal Rok Kronaveter. Mlakar je že dve minuti pred tem preizkusil pripravljenost Janžekovića.

V zaključku tekme je Aluminij, ki ostaja predzadnji na prvenstveni lestvici, vendarle prišel do častnega zadetka. Po dveh strelih Roka Prše čez gol v kratkem razmaku, je Emir Azemović v 84. minuti po kotu z glavo poslal žogo v mrežo. Maribor je bil dve minuti kasneje blizu četrtega gola, a je Mlakarjev projektil iz 20 metrov zadel vratnico.

Prva liga TS, 10. kolo:

Mura : Celje  0:0

Aluminij : Maribor  1:3 (0:2)
Azemović 85.; Požeg Vancaš 35., Mitrović 40., Kronaveter 60.

Torek:
Koper - Tabor Sežana
Gorica - Olimpija

Preloženo: 
Bravo - Domžale

Lestvica:
 1. Mura               10  5  3  2 14:6   18
 2. Maribor            10  4  4  2 20:12  16
 3. Olimpija Ljubljana  9  4  3  2 10:7   15
 4. CB24 Tabor Sežana   9  5  0  4 14:13  15
 5. Koper               9  3  4  2 13:9   13
 6. Bravo               9  3  2  4 10:14  11
 7. Celje              10  2  4  4  8:12  10
 8. Domžale             8  2  3  3 11:12   9
 9. Aluminij            9  2  3  4  7:14   9
10. Gorica              9  2  2  5  9:17   8
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice