Šport > Nogomet
190 ogledov

Maribor slavil z deseterico, remi na derbiju, poplava v Ljubljani

Aljoša Matko NK Maribor Facebook
Nedeljski spored 16. kola elitne slovenske nogometne lige je bil zaradi vremena okrnjen.

Na sklepni tekmi 16. kola Prve lige Telekom Slovenije je Maribor v Ljudskem vrtu ugnal zadnjeuvrščeno Gorico (3:1) in ostal na prvem mestu. Pred Muro ima Maribor dve točki naskoka, pred Olimpijo pa tri.

Dvoboj s Primorci se za Štajerce ni začel po željah, saj je Gorica povedla že v četrti minuti. Aleks Pihler, ki je tokrat po sili razmer začel na mestu osrednjega branilca, ni bil dovolj čvrst v dvoboju z Etienom Velikonjo, ki ga je preigral, Ažbeta Juga pa premagal z natančnim strelom. Že minuto kasneje je bil sam pred vrati Goričanov Aljoša Matko, ki pa mu ni uspelo ustaviti žoge, slab strel pa je nato Uroš Likar odbil. Ob koncu šeste minute je bil Matko uspešnejši, ko je za peti gol v prvenstvu z neposredne bližine izkoristil podajo Reneja Miheliča.

V burnem uvodu je bil Jasmin Mešanović ob koncu sedme minute blizu vodstva za Maribor, a je za las zgrešil zgornji desni kot Likarjevih vrat. V 13. minuti so vijoličasti doživeli nov šok, ko je po udarcu s komolcem drugi rumeni in s tem rdeči karton prejel Ilija Martinović, ki je prvič porumenel v šesti minuti. Kljub igralcu manj na zelenici je imel Maribor več od igre. Matko je imel v 34. minuti na nogi vodstvo, ko je pred vratarja prišel po napaki goriške obrambe. Toda Likar je bil znova na mestu in odbil poskus mariborskega napadalca.

V drugem polčasu so v 57. minuti okvir svojih vrat stresli Goričani po navidez nenevarni podaji v kazenski prostor, le minuto kasneje pa je do drugega zadetka na tekmi prišel Matko, ko je njegov strel mimo Likarja preusmeril španski branilec Diego Bardanca.

Veliko priložnosti si ekipi v nadaljevanju nista priigrali. Strel Andreja Kotnika v 68. minuti sicer je povzročil nekaj težav Likarju, a je ta pred vtekajočim Matkom le ukrotil žogo. Na drugi strani je bil Leon Marinič najvišji v skoku v 72. minuti, a je meril daleč mimo gola. Semir Smajlagić je nekaj minut kasneje odlično udaril z glavo po predložku Matije Kavčiča, a se je s sijajnim posredovanjem izkazal Jug in ohranil vodstvo domačih. Do konca so nato gosti poskušali priti do izenačenja, a so vijoličasti v obrambi zdržali, za nameček pa zadeli še tretjič, ko je iz neposredne bližine zadel rezervist Felipe Santos.

Gregor Sikošek Video Šport Zidane je v soboto igral v Domžalah!

NK Celje Olimpija Ljubljana | Avtor: NK Celje NK Celje

Obračun med Celjem in Olimpijo (1:1) ni navdušil, po hudem boju pa se je v mestu ob Savinji končal brez zmagovalca. Celjani in Ljubljančani so tekmo odigrali brez pomoči svojih trenerjev. Domači strateg Dušan Kosić je v samoizolaciji po okužbi z novim koronavirusom, gostujoči Dino Skender pa je zavoljo kazni tekmo spremljal na tribuni tukajšnjega stadiona Arena Z'dežele.

Državni prvaki iz Celja so že v svojem prvem napadu nevarno zapretili in bili streljaj oddaljeni od vodstva. Po prostem strelu z desne strani je bil v ljubljanskem kazenskem prostoru najvišji Dušan Stojinović, po njegovem strelu z glavo pa je žoga zadela okvir vrat. V nadaljevanju so jalovo terensko premoč imeli Ljubljančani, a si prave priložnosti niso priigrali, medtem ko so Celjani v 17. minuti izpeljali kombinirano akcijo, strel Filipa Dangubića z desetih metrov pa je bil nenevaren za vratarja Žigo Freliha.

Uvodoma dokaj nenevarna Olimpija je prvo resno akcijo uprizorila v 21. minuti, ko je Đorđe Ivanović "premešal" celjsko obrambo, a se je namesto strela odločil za podajo, nevarnost pa so domači nogometaši pravočasno odpravili. Le šest minut kasneje pa so Ljubljančani povedli. Po predložku z leve strani je domača obramba naredila grobo napako pri odbijanju žoge, darilo pa je izkoristil Andrés Vombergar in iz neposredne bližine zatresel mrežo nemočnega domačega vratarja Matjaža Rozmana.

V 30. minuti je bil v bliskovitem nasprotnem napadu Ivanović malenkostno nezbran v končnici akcije. V finišu prvega polčasa so Celjani nekoliko bolj pritisnili proti ljubljanskim vratom, po kombinirani akciji Dangubića in Matica Vrbanca pa je nevarnost odpravil Goran Milović.

Celjani so v začetku drugega polčasa pritisnili proti ljubljanskim vratom in imeli terensko premoč, Ljubljančani pa so se organizirano branili. V vsebinsko ne preveč bogati tekmi je bilo tako do 86. minute, ko je domači napadalec Mičo Kuzmanović z leve strani prodrl v ljubljanski kazenski prostor in z natančno odmerjenim strelom z desetih metrov izenačil na 1:1.

NK Aluminij : NŠ Mura 1. SNL Šport Remi v Domžalah, Mura do preobrata v drugem polčasu

Stadion v Šiški ŽAK | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac

Tekma med ljubljanskim Bravom in sežanskim Taborom v Ljubljani je bila zaradi razmočenega igrišča preložena na kasnejši termin.

Prva liga TS, 16. kolo:

Maribor - Gorica 3:1 (1:1)
Matko 6., 57., Santos 90.; Velikonja 4.
RK: Martinović (Maribor) 13.

Celje - Olimpija Ljubljana 1:1 (0:1)
Kuzmanović 86.; Vombergar 27.

Domžale - Koper 1:1 (1:0)
Sikošek 21.; Rajčević 83.

Aluminij Kidričevo - Mura 1:2 (1:0)
Krajnc 20.; Bobičanec 51., Cipot 59.

PRELOŽENO:
Bravo Ljubljana - Tabor Sežana

LESTVICA:
1. Maribor 31
2. Mura 29
3. Olimpija Ljubljana 28
4. Koper 27
5. Domžale 20 (-1)
6. Tabor Sežana 18 (-2)
7. Celje 17 (-1)
8. Bravo Ljubljana 16 (-2)
9. Aluminij Kidričevo 13
10. Gorica 10

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice