Šport > Nogomet
432 ogledov

Domžale ukrotile zmaje, derbi dna domačinom

NK Domžale Olimpija PLTS Profimedia
S tekmami v Domžalah, Kidričevem in Ljubljani se je sklenilo 14. kolo elitne slovenske nogometne lige.

Olimpija je v Domžale šla z željo, da ohrani zgolj točko zaostanka za vodilnim Mariborom pred četrtkovim večnim derbijem. A se ji je vse skupaj hitro zalomilo, saj so že v uvodnih minutah prejeli dva zadetka. Domači, ki so po novem šesti na lestvici, so tako prekinili niz treh tekem brez zmage (3:1), Olimpija, ki za Mariborčani na tretjem mestu zaostaja štiri točke, pa je končala niz dveh zmag.

Domžalčani so že v uvodu tekme šokirali goste in hitro dosegli dva zadetka. V drugi minuti je najprej Sven Šoštarič Karić poslal dolgo podajo do Daria Kolobarića, ta je nato žogo oddal do Arnela Jakupovića, ki je s sedmih metrov matiral Žigo Freliha. V četrti minuti so domači izvedli nov hiter napad, Jakupović se je takrat znašel v vlogi podajalca, med strelce pa se je vpisal Tamar Svetlin.

Potem pa so se prebudili tudi Ljubljančani, predvsem Andres Vombergar je prišel do nekaj strelov z glavo, najnevarnejša v osmi in 16. minuti je obranil Grega Sorčan. V 29. minuti je bil pri Domžalah nenatančen Svetlin, v 44. pa Sorčan ni imel posebnih težav po prostem strelu Maria Kvesića.

V drugem polčasu je v 51. minuti le za nekaj centimetrov zgrešil Eric Boakye, toda v 58. minuti je bilo že 3:0, ko sta se Kolobarić in Janez Pišek v ljubljanskem kazenskem prostoru "igrala" z neodločnimi branilci gostov, na koncu pa je iz bližine zadel Kolobarić.

Za nameček je bil dve minuti pozneje pri Olimpiji izključen Miral Samardžić. Domžalčani pa so hitro prišli še do nekaj strelov, ki pa so bili premalo natančni. V 70. minuti je svoj drugi rumeni karton in s tem rdečega dobil tudi domači nogometaš Gregor Sikošek.

Kmalu zatem pa so Ljubljančani zmanjšali zaostanek, ko je Michael Pavlović zadel z več kot 25 metrov. Za njim je bil blizu zadetka tudi Timi Max Elšnik, a je žogo z roba kazenskega prostora poslal malo mimo vrat.

NK Maribor : Tabor Sežana 1. SNL Šport Muri derbi kola, Maribor nadaljuje zmagoviti niz

NK Aluminij Kidričevo ND Gorica PLTS | Avtor: Facebook Facebook

Moštvo Aluminija je po nizu šestih tekem brez zmage vendarle prišlo do dragocenih točk (2:1). In to v dvoboju z neposrednim tekmecem z dna lestvice Gorico, ki je tako že pet tekem brez zmage. Junak tekme je bil Alen Krajnc, ki je dosegel oba domača zadetka.

Novogoričani so povedli v šesti minuti, ko je odbito žogo s približno 20 metro v mrežo poslal Aleksandar Bjelica. Pred tem je Luka Janžekovič moral posredovati po prostem strelu Gorana Cvijanovića. Zatem pa je v domači vrsti nase začel opozarjati Alen Krajnc. Najprej je v deseti minuti sprožil od daleč, a Uroš Likar ni imel težjega dela. Je pa Krajnc do novega strela prišel v 23. minuti, ko je s 15 metrov malce z desne ukanil novogoriškega vratarja.

Isti igralec je bil nevaren tudi v 34. minuti, ko je dvakrat zapovrstjo streljal iz bližine, obakrat pa se je izkazal Likar. Tik pred koncem polčasa so še enkrat zagrozili Novogoričani, najprej je sprožil Bjelica, Janžekovič je žogo odbil, nato pa iz bližine Tinetu Kavčiču žoge ni uspelo usmeriti v vrata, ampak jo je poslal čez prečko.

Po mirnejšem začetku drugega dela je v 55. minuti znova dvoboj s Kranjcem dobil Likar, ki je obranil njegov strel z dobrih desetih metrov. Kidričani so v teh trenutkih malce pritisnili in med drugim po strelu Luke Petka z glavo oplazili prečko.

V 62. minuti je na drugi strani do novega strela prišel Cvijanović, a je bil tudi njegov poskus preslab za spremembo izida. Zato pa je dovolj dobrega v naslednjem napadu spet sprožil Krajnc, ki je v osrčju kazenskega prostora unovčil podajo Dohyun Kima z leve strani.

V 72. minuti je pri Gorici poskusil Etien Velikonja z roba kazenskega prostora, toda Janžekovič je bil na mestu, v 89. pa je zgrešil Tjaš Begić. Že v sodniškem dodatku je Likar obranil nevaren strel Jureta Matjašiča.

Lionel Messi Maradona Video Šport Messi s prav posebnim poklonom Maradoni

Matjaž Rozman NK Celje | Avtor: NK Celje NK Celje

Bravo je po šestih tekmah le prišel do nove zmage (2:1) in prekinil niz dveh porazov, junak tekme je bil Mustafa Nukić, ki je tako državnim prvakom Celjanom prizadejal šesti poraz v sezoni. Ljubljančani so se na lestvici Celjanom približali na točko, oboji pa so še vedno v spodnjem delu prvenstvene lestvice.

Ljubljančani in Celjani so v prvem polčasu imeli vsak svoja obdobja, uvodoma so bili konkretnejši domači, ki so bili nevarni predvsem v 19. in 20. minuti, obakrat je poskusil Mustafa Nukić iz bližine in obakrat je bil na mestu Matjaž Rozman. V 23. minuti je iz bližine zgrešil še David Brekalo, prav ta pa je bil nesrečnež v 29. minuti. Takrat so gosti po prekršku Vanje Drkušića nad Jakobom Novakom prišli do najstrožje kazni. To je izvedel Filip Dangubić, Igor Vekić je žogo odbil, to pa je nato Brekalo nespretno in nesrečno poslal v lastno mrežo.

V 30. minuti je sledil še en slab strel Dangubića, v 41. pa so tudi domači dobili enajstmetrovko po prekršku gostov v lastnem kazenskem prostoru. Luka Žinko je bil nato zanesljiv s strelom z bele pike. V 44. minuti pa je poskusil še Sandi Ogrinec, toda Rozman je svoje delo dobro opravil.

V uvodu drugega polčasa so bili znova odločnejši domači, a brez resnega strela proti vratom, v 52. minuti je sicer le malce premalo natančno meril Nino Žugelj s približno 15 metrov, ko je z desne poskusil z diagonalnim strelom. V 58. minuti pa so bili nevarni tudi Celjani Dangubić je poskusil s strelom z glavo in žogo poslal malo mimo vrat. V 72. minuti pa je sprožil Novak z enajstih metrov, Vekić pa je dobro posredoval.

Štiri minute pozneje je moral na drugi strani posredovati tudi Rozman po strelu z roba kazenskega prostora, so pa v 81. domači povedli, najprej je žogo po strelu Martina Kramariča Rozman odbil, to pa je nato v mrežo poslal Nukić. Na golovi črti je ni uspelo ustaviti Žanu Zaletelu.

Prva liga TS, 14. kolo:

Domžale - Olimpija Ljubljana 3:1 (2:0)
Jakupović 2, Svetlin 4., Kolobarić 58.; Pavlović 71.
RK: Sikošek (Domžale) 70.; Samardžić (Olimpija) 61.

Aluminij Kidričevo - Gorica 2:1 (1:1)
Krajnc 23., 63.; Bjelica 7.

Bravo Ljubljana - Celje 2:1 (1:1)
Žinko 41./11m, Nukić 81.; Brekalo 29./ag

Mura - Koper 2:1 (0:0)
Cipot 79., Gorenc 93.; Mulahusejnović 85.

Maribor - Tabor Sežana 1:0 (0:0)
Kronaveter 83./11m

LESTVICA:
1. Maribor 28
2. Mura 25
3. Olimpija Ljubljana 24
4. Koper 23
5. Tabor Sežana 18
6. Domžale 16 (-1)
7. Celje 16
8. Bravo Ljubljana 15 (-1)
9. Aluminij Kidričevo 13
10. Gorica 10

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 2
  • riluva 05:10 30.november 2020.

    www︎.︎Cycoap︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

  • erawven 21:06 29.november 2020.

    www︎.︎Cycoap︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

Sorodne novice