Šport > Nogomet
308 ogledov

Remi v Domžalah, Mura do preobrata v drugem polčasu

NK Aluminij : NŠ Mura Profimedia
Nogometaši Domžal in Kopra so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0), medtem ko je Aluminij doma izgubil proti Muri z 1:2 (1:0).

Zaradi sneženja v prejšnjih dneh sta se ekipi Aluminija in Mure borili na igrišču z zeleno-rjavimi zaplatami, na katerih so se predvsem v drugem polčasu bolje znašli Sobočani, ki so s tretjo zmago na zadnjih štirih tekmah vsaj začasno skočili na vrh lestvice. Aluminij pa ostaja predzadnji.

NK Aluminij : NŠ Mura | Avtor: Profimedia Profimedia

Domači so povedli v 22. minuti, potem ko je v kazenskem prostoru z leve z diagonalnim strelom zadel Alen Krajnc in tako zadel tretjič na svojih zadnjih dveh tekmah. V 33. minuti so imeli domači novo lepo priložnost, v kazenskem prostoru je streljal Mihael Klepač, Marko Zalokar pa je žogo odbil, na koncu pa jo je izpred golove črte izbil Matic Maruško. V 35. minuti je bil z roba kazenskega prostora nenatančen Marcel Čermak.

V 48. minuti so Sobočani prvič resneje zagrozili, od daleč je poskusil Luka Bobičanec, vratar domačih Luka Janžekovič pa je bil na mestu. Prav Bobičanec pa je poravnal izid s svojim petim golom sezone, potem ko je v 51. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, žoga pa je na koncu Janžekoviču spolzela čez golovo črto.

NK Aluminij : NŠ Mura | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugem polčasu odločnejši gosti so povedli osem minut pozneje, po podaji Andrije Filipovića z leve strani je v osrčju kazenskega prostora zadel Kai Cipot. Po tem zadetku pa so spet bolj zavzeto zaigrali tudi domači in med drugim v 68. minuti v vse bolj gosti megli zadeli prečko po poskusu Klepača z roba kazenskega prostora. Kot pa se je izkazalo, je bilo to tudi vse, kar je še uspelo domačim.

Aluminij bo v 17. krogu prihodnjo soboto gostil Bravo, Mura pa bo dan pozneje gostila Domžale.

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Kordež, Vojska.
* Strelci: 1:0 Krajnc (22.), 1:1 Bobičanec (51.), 1:2 K. Cipot (59.).
* Aluminij: Janžekovič, Azemović, Krefl (od 83. Maletić), Petek, Jakšić, Klepač, Krajnc, Čermak, Štusej (od 69. Matjašič), Grajfoner (od 69. Kim), Prša.
* Mura: Zalokar, Gorenc, Maruško (od 46. Šturm), Karničnik, Kouter, Brkić (od 46. Horvat), Travner, Kous (od 72. Marič), Bobičanec, Filipović (od 88. Štrakl), K. Cipot (od 81. Žižek).
* Rumeni karton: Krajnc.
* Rdeči karton: /.

 

Domžale popustile v zaključku tekme

Domžalčani so bili dolgo na dobri poti proti tretji zaporedni zmagi, a v 83. minuti prejeli zadetek, ki jim je odvzel dve točki, tako da za Koprom še naprej zaostajajo za sedem točk. Koper, ki je šestič v sezoni igral neodločeno, je po slabem prvem polčasu v drugem pokazal boljšo predstavo, na koncu pa bi lahko celo zmagal, a je skupaj z Olimpijinim Đorđejem Ivanovićem vodilni strelec lige Nardin Mulahusejnović zgrešil globoko v sodniškem dodatku.

Domžalčani so v prvem polčasu pokazali več kot tekmeci iz Kopra in so zasluženo dobili ta del igre. Prvič so malce nevarneje zagrozili v deveti minuti po prostem strelu Senijada Ibričića z 18 metrov, povedli pa so v 21. minuti.

Takrat sta najprej iz bližine zapovrstjo poskusila Arnel jakupović in Janez Pišek, Ivan Vargić je obakrat posredoval, a takoj zatem je žoga prišla na rob kazenskega prostora, od koder jo je z volejem pod prečko poslal Gregor Sikošek.

NK Domžale : NK Koper | Avtor: Profimedia Profimedia

Malce pozneje je Vargić posredoval po poskusu Tamarja Svetlina, edini omembe vreden strel gostov pa je bil v 26. minuti, ko je previsoko meril Claudio Spinelli.

V 54. minuti je znova dobro posredoval Vargić po poskusu Zenija Husmanija s 15 metrov, tudi sicer pa so še naprej v polju prevladovali domači nogometaši, Koprčani pa so delovali bolj v slogu (meglenega in deževnega) vremena. Tudi zato je Miran Srebrnič v 59. minuti poslal v igro Dareta Vršiča.

Toda v 66. minuti je bil v glavni akciji najizkušenejši pri Domžalah Ibričić, čigar strel je obranil Vargić, koprski vratar pa je posredoval tudi minuto pozneje po poskusu Jakupovića.

NK Domžale : NK Koper | Avtor: Profimedia Profimedia

V 71. minuti pa je vendarle zagrozil tudi Koper, ko je s slabih 20 metrov sprožil Mulahusejnović, izkazal pa se je Grega Sorčan. Koprčani so zatem postajali vse konkretnejši in izenačili v 83. minuti, potem ko je po podaji Ivice Guberca iz kota z leve strani Aleksander Rajčević zadel s strelom z glavo.

V 89. minuti je zagrozil še Vršič, a je bil Sorčan na mestu po poskusu malce z leve strani, v zadnji sekundi tekme pa je imel Mulahusejnović priložnost za zmagoviti zadetek Kopra, a je žogo z glavo poslal čez prečko.

Domžale bodo v 17. krogu prihodnjo nedeljo gostovale v Murski Soboti, Koper pa bo dan prej gostil Maribor.

* Športni park, brez gledalcev, sodniki: Žnidaršič, Brezar, Černe.
* Strelca: 1:0 Sikošek (21.), 1:1 Rajčević (83.).
* Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Dobrovoljc, Žinič, Husmani, Pišek, Svetlin (od 72. Podlogar), Jakupović (od 83. Martinović), Ibričić, Kolobarić.
* Koper: Vargić, Rajčević, Žužek, Palčič, Cerovec (od 46. Krajinović), Jelić Balta (od 75. Knežević), Mišić (od 76. Mlakar), Pejić (od 75. Stevanović), Guberac, Spinelli (od 59. Vršič), Mulahusejnović.
* Rumeni kartoni: Husmani, Žinič, Podlogar; Cerovec, Jelić Balta, Krajinović, Žužek.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 4
  • plunexma 15:17 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • blogopox 11:50 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • liranoc 08:40 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

Sorodne novice