Šport > Nogomet
255 ogledov

Hud udarec za Bayern

lewandowski Epa
Poškodovani Lewandowski ostal brez tekem z Leipzigom in PSG.

Poljski nogometni zvezdnik Robert Lewandowski, ki se je poškodoval na reprezentančni tekmi, bo moral zaradi poškodbe kolena počivati štiri tedne. Zaradi tega ne bo mogel zaigrati na derbiju nemške bundeslige proti Leipzigu, prav tako pa ne v četrtfinalu lige prvakov s pariškim PSG, je danes sporočil njegov klub Bayern.

Lewandowski se je poškodoval na tekmi z Andoro, na kateri je za Poljsko dosegel dva gola. Bayern je danes sporočil, da je zdravniški pregled v Münchnu pokazal natrgane vezi desnega kolena, okrevanje pa bo trajalo približno štiri tedne.

Zaradi tega bo najboljši nogometaš na svetu v letu 2020 izpustil morda ključno tekmo v sezoni: v soboto namreč čaka Bayern derbi vrha nemške lige z Leipzigom. Poleg tega pa bo aktualni evropski prvak moral igrati brez prvega zvezdnika tudi na tekmah četrtfinala lige prvakov, ko se bosta pomerila lanska finalista Bayern in PSG.

Obenem pa bi lahko poškodba preprečila možnost, da bi Lewandowski izboljšal strelski rekord bundeslige iz sedemdesetih let: Gerd Müller je takrat dosegel 40 golov, Lewandowski jih je do zdaj 35. Po predvideni vrnitvi pa bo imel na voljo samo še tri tekme za lov na ta rekord.

Že zdaj pa je Poljak, ki je bil nazadnje resneje poškodovan februarja lani, ko je moral izpustiti tri tekme, ostal brez še enega rekorda. V tej sezoni je namreč zadel že proti 16 tekmecem v nemški ligi, le proti Leipzigu ne. Vsaj v tej sezoni tako še ne bo mogel postati prvi igralec z zadetki proti vsem ekipam bundeslige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice