Šport > Nogomet
221 ogledov

Oblak brez pravih možnosti za četrtfinale

Jan Oblak Epa
Med osmerico najboljših sta se prebila še Chelsea in Bayern.

Atletico Madrid je na prvem dvoboju s cHelseajem, ki ga je zaradi epidemije koronavirusa moral odigrati v Bukarešti, klonil z 0:1 po golu Olivierja Girouda, tokrat pa je colchonerose čakalo težko gostovanje na Stamford Bridgu v Londonu.

Izbranci Diega Simeoneja so odločno krenili v tekmo, v nameri, da nadoknadijo zaostanek s prvega obračuna, pa so rojiblancos od prve minute zaigrali precej bolj napadalno kot ponavadi. Že v drugi minuti so domači blokirali strel Marcosa Llorenteja, dve minuti kasneje pa je z lobom poizkusil Renan Lodi, a vratar Edouard Mendy ni imel težav z lovljenjem žoge.

Chelsea je nato vzpostavil ravnotežje na zelenici, bil celo precej več pri žogi, a do zaključnih strelov ni prihajal. Do najbolj obetavne situacije je v 19. minuti prišel Timo Werner, ki je sprožil z enajstih metrov, žoga je na poti do gola zadela branilca Stefana Savića, a sodniki tega niso opazili.

V 26. minuti so gostje zahtevali enajstmetrovko. César Azpilicueta je vračal žogo svojemu vratarju, a to storil slabo, za žogo je stekel Yannick Carrasco, ki ga je nato Azpilicueta skušal zadržati z rokami. Belgijec v vrstah španske zasedbe je padel, vendar je piščalka ostala nema. Vse skupaj so preverjali v sobi za VAR in tako kot glavni sodnik odločili, da je bil kontakt med igralcema nezadosten za najstrožjo kazen.

Nato pa so v 34. minuti povedli gostitelji. Kai Havertz je s podajo v ogenj poslal rojaka Wernerja, ki je pobegnil po levi strani, pritekel do šestnajsterca, potem pa je sledila podaja v sredino, kjer je bil povsem sam Hakim Ziyech. Ta je žogo poslal pod Oblakom za 1:0. Pri zadetku je tako sodelovala trojica nogometašev, ki so pred to sezono za visoke odškodnine prestopili k Chelseaju.

Hakim Ziyech | Avtor: Epa Epa

V 39. minuti je na drugi strani s strelom malce zunaj kazenskega prostora poizkusil Joao Felix, a je Mendy zaustavil strel. Na drugi strani je tik pred polčasom nevarno meril Mateo Kovačić, žoga je švignila mimo vrat.

Kmalu po začetku drugih 45 minut je Ziyech poskušal vrniti uslugo Wernerju z asistenco. Po dolgi podaji Maročana je Nemec stekel proti Oblaku, precej z desne strani naciljal dolgi kot, a je bil slovenski čuvaj mreže na pravem mestu, končalo se je le s kotom Londončanov.

Oblak je moral posredovati tudi v 57. minuti. Ziyech je takrat s 17 metrov nameril pod prečko, Škofjeločan je žogo preusmeril preko vrat. Atletico je bil na drugi strani povsem nenevaren, Chelsea je mirno ohranjal priigrano prednost.

Šele v 80. minuti je do strela v domačem šestnajstercu prišel Joao Felix, okroglo usnje je po odboju od domačega igralca končalo v kotu. Še pred vrnitvijo žoge v igro je nato sledila neumnost Savića, ki je s komolcem v telo udaril Antonia Rüdigerja in si prislužil rdeči karton. Še zadnjega upanja navijačev Atletica je bilo verjetno konec.

Chelseaju se je ob poizkusih gostov odpiral prostor na drugi strani, a so bili gostitelji nezbrani v zaključku akcij. To se je spremenilo v 94. minuti, ko je protinapad treh proti enemu zaključil Emerson Palmieri. Že pred tem bi lahko na 1:1 izenačil Joao Felix, ki pa mu je v drugi minuti sodnikovega dodatka nevaren strel zaustavil Mendy.

Nemci še povečali naskok

Dvoboj v Münchnu je bil po prepričljivi zmagi Bayerna proti Laziu na prvi tekmi s 4:1 zgolj le še formalnost. Bavarci, tudi aktualni evropski prvaki, so tokrat proti solidnim Italijanom povedli v 33. minuti, ko je bil z enajstih metrov natančen Robert Lewandowski. To je bil Poljakov 39. zadetek na 35 tekmah v tej sezoni.

Robert Lewandowski | Avtor: Epa Epa

Pravih dvomom o zmagovalcu tudi na drugem medsebojnem dvoboju je bilo konec v 73. minuti. Akcijo za 2:0 je dokončal rezervist Eric Maxim Choupo-Moting, ki je pred tem sprejel lepo podajo od Davida Alabe, med dvema branilcema stekel proti tekmečevu golu in zanesljivo zatresel mrežo.

Lazio je sicer kozmetično še popravil rezultat. Andreas Pereira je izvajal prosti strel in na drugi vratnici našel pozabljenega Marca Parola, ki je zadel z glavo.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Chelsea : Atletico Madrid   2:0 (1:0)     /1:0/
Ziyech 34., Emerson 94.

Bayern : Lazio   2:1 (1:0)       /4:1/
Lewandowski 33./11-m, Choupo-Moting 73.; Parolo 82.

 

/.../ - izida prvih tekem

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice