Šport > Nogomet
236 ogledov

Atalanta lovila zadetek, nato je sledila osnovnošolska napaka

Toni Kroos Epa
Real Madrid se je po dveh letih prebil v četrtfinale. Doma je zanesljivo premagal Atalanto s 3:1. Brez težav se je med osmerico prebil tudi Manchester City.

Madridski Real je na prvem dvoboju z Atalanto v Bergamu zmagal z 1:0, pri slednji se je na povratni tekmi slovenski reprezentant Josip Iličić znašel na klopi za rezervne igralce. Njegovi kolegi so sicer odlično odprli obračun v španski prestolnici, v uvodnih minutah so bili podjetnejši, v tretji minuti pa je po podaji Luisa Muriela z desne strani pred vrati domačih do strela prišel Robin Gosens. V padcu žoge ni najboljše zadel, Thibaut Courtois je brez težav ukrotil okroglo usnje.

Atalanta je kasneje še grozila po podajah v kazenski prostor, prvič s prostega strela, a je bil atraktiven strel Muriela blokiran, drugič pa podaji iz kota, ko je preko vrat sprožil branilec Berat Djimsiti. V naslednjih minutah je za kaj več Italijanom zmanjkala kakšna natančnejša podaja.

V 27. minuti so prvič zelo resno zagrozili tudi domači. Vinícius Júnior je v šestnajstercu gostov izmenjal dvojno podajo s Karimom Benzemajem, vratar Marco Sportiello je že legel na tla, a je strel Brazilcu v zadnjem hipu blokiral Djimsiti. 

A nato je Sportiello naredil veliko neumnost. Čuvaj mreže je podjal iz svojega kazenskega prostora, žogo je prestregel Luka Modrić, jo nesebično podal v sredino šestnajsterca, kjer Benzemaju ni bilo težko zadeti za 1:0. To je bil prvi strel Reala na vrata tekmeca.

Karim Benzema | Avtor: Epa Epa

Na začetku 43. minute je z desne strani poskusil Ruslan Malinovski, njegov strel pa ni bil pretirano nevaren za Courtoisa. Atalanta bi lahko tik pred glavnim odmorom prišla do izjemne priložnosti, Muriel je bil že sam na poti proti vratom Reala, a ga je zaustavila sodniška piščalka, odpiskan je bil konec polčasa.

V 51. minuti se je Vinícius Júnior po protinapadu sprehodil skozi gostujočo obrambo, vse opravil odlično, a nato streljal mimo vrat. Šest minut kasneje je v igro naposled vstopil tudi Iličić, takoj zatem pa je ob naletu Viníciusa Júniorja prekršek storil Rafael Tolói, dosojena je bila enajstmetrovja, ki jo je zanesljivo izvedel povratnik po poškodbi Sergio Ramos. 

Malinovski je v 67. minuti našel Duvana Zapata, ta je prišel do neoviranega strela, a je z nogo odlično posredoval Courtois. Na drugi strani je že v naslednjem napadu Benzema odlično skočil po podaji z desne strani, Sportiello je uspel zaustaviti njegov strel, a se je okroglo usnje znova odbilo na glavo francoskega napadalca, ki pa je v drugo zatresel le vratnico.

V 76. minuti je nov dvoboj ena na ena z Zapato dobil Courtois, Belgijec pa je nato sedem minut kasneje le klonil. Muriel je s prostega strela poslal žogo preko živega zidu, Courtois se jo je še dotaknil, a zadetka ni mogel preprečiti.

A žarek upanja ni dolgo sijal. Že dve minuti kasneje je rezervist Marco Asensio ostal sam nekoliko na levi strani kazenskega prostora gostov, zadel je bližnji kot vratarja Sportiella. Ta se je izkazal v sodnikovem dodatku, ko je zaustavil poizkus Rodryga.

Hiter konec upanja za Nemce

Manchester City, ki je slavil že na prvi tekmi z 2:0 proti Borussiji iz Mönchengladbacha, je tokrat na stadionu v Budimpešti povedel v 12. minuti, ko je z močnim strelom pod prečko zadel Kevin De Bruyne. To je bil osmi zadetek Belgijca v ligi prvakov, prvi v tej sezoni. Nemci so za morebitni čudež in preobrat tako potrebovali že tri gole.

A hitro se je vsa stvar za Borussio še poslabšala. Že v 18. minuti je namreč zadel še İlkay Gündoğan. Tega je s podajo lepo zaposlil dvajsetletni Phil Foden, nemški reprezentant je neoviran stekel pred vratarja Yanna Sommerja in ga tudi premagal s strelom v malo mrežico. To je bil 101. gol Cityja v tej sezoni.

Ilkay Gündogan | Avtor: Epa Epa

Angleži so še naprej prevladovali, si pripravili nekaj priložnosti, v 35. minuti je De Bruyne od daleč sprožil s prostega strela, Sommer je žogo odbil preko prečke. Na drugi strani je kasneje do strela prišel Breel Embolo, meril v daljši kot, a bil nenatančen.

V 48. in 66, minuti je do lepih pozicij za strel prišel Riyad Mahrez, a je prvič slabo udaril po žogi, ki je zletela mimo vrat, v drugo pa mu je njegovo bombo zaustavil Sommer. Alžirec je imel do konca dvoboja še dve priložnosti, obakrat je prodrl z desne proti sredini, z levo nogo iskal daljši kot, vendar žogo vsakič poslal po zanj narobni strani vratnice.

City se sicer ni pretirano trudil za dosego novega zadetka, tudi Borussia pa ni prihajala do lepših akcij za gol.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

Real Madrid : Atalanta   3:1 (1:0)    /1:0/
Benzema 34., Ramos 59./11-m, Asensio 85.; Muriel 83.

Manchester City : Borussia (M)   2:0 (2:0)   /2:0/
De Bruyne 12., Gündoğan 18.

 

/.../ - izida prvih tekem

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice