Šport > Nogomet
445 ogledov

Ronaldov Juventus uspel izboriti podaljšek, nato doživel šok

Juvantus : Porto Profimedia
Borussia Dortmund in Porto prva četrtfinalista lige prvakov.

V nogometni ligi prvakov sta znana prva četrtfinalista. To sta Borussia Dortmund in Porto. Nemci so izločili Sevillo, potem ko so na povratni tekmi s Sevillo igrali 2:2, Portugalci pa so odpravili Juventus, ko so po podaljšku sicer izgubil z 2:3, a prvo tekmo dobil z 2:1.

Juventus je na domačem stadionu pričakal Porto in lovil zaostanek z 1:2 s prve tekme. Uvod povratnega obračuna je bil zanimiv s priložnostjo Alvara Morate pri Juventusu in Mehdija Taremija pri Portu, ki je oplazil prečko s strelom z glavo. Prav Taremi je ob negodovanju Italijanov izsilil najstrožjo kazen, ki jo je nato v 19. minuti izkoristil Sergio Oliveira.

Domači so bili nato kar nekoliko izgubljeni, dopuščali so Portu zaključne strele, a v 27. minuti so novo izjemno priložnost zapravili Torinčani prek Morate, čigar strel iz bližine je obranil Portov vratar Agustin Marchesin.

Juvantus : Porto | Avtor: Profimedia Profimedia

V 49. minuti je Juventus izenačil, ko je po podaji Cristiana Ronalda, ki je bil po sodniški presoji na meji prepovedanega položaja, zadel Federico Chiesa, ki je malce z leve strani žogo poslal v nasprotni zgornji kot Portovih vrat. Taremi je v 54. minuti dobil drugi rumeni karton in moral iz igre, številčno prednost pa bi kmalu zatem lahko izkoristil Chiesa, ko mu žoge ni uspelo usmeriti v prazno mrežo, ampak le v vratnico.

V 63. minuti pa so črno-beli povedli, ko je Juan Cuadrado z desne strani podal v kazenski prostor, Chiesa pa je z glavo zadel za 2:1 in dvoboj vrnil v začetno izhodišče. Juventus je nato pritiskal, v 85. minuti pa je bil pri Portu zelo nevaren Moussa Marega, a za malo zgrešil cilj. Že v sodniškem dodatku je Juventusov napadalec Morata sicer zadel, a iz prepovedanega položaja. V tretji minuti sodniškega dodatka je Juan Cuadrado imel zaključno žogico, a zadel le prečko.

V podaljšku je najprej zagrozil Marega, zatem pa so Italijani pritiskali, iskali zmagoviti gol, toda v 115. minuti je Sergio Oliveira zadel s prostega strela z več kot 25 metrov, ko je žogo poslal pod živim zidom, Wojciechu Szczesnyju je žoga spolzela čez golovo črto. V 117. minuti je novo upanje domačim vzbudil Adrien Rabiot z golom po strelu z glavo, a se kljub novemu pritisku ni izšlo za staro damo iz Torina.

Juvantus : Porto | Avtor: Profimedia Profimedia

Borussia Dortmund, ki je leta 1997 v finalu lige prvakov odpravila prav Juventus za svoj doslej edini naslov evropskega prvaka, pa je proti Sevilli na domačem stadionu želela nadgraditi prednost s 3:2 s prve tekme v Andaluziji.

V 35. minuti je gostom, ki so bili dotlej nevarnejši, upe za napredovanje zmanjšal norveški čudežni deček Erling Haaland, ko je iz bližine po podaji Marca Reusa dosegel svoj deveti gol na šesti tekmi, s skupno 19. golom v tem tekmovanju pa je postal najboljši norveški strelec lige prvakov.

Haaland pa se pri tem ni ustavil. V 54. minuti je podvojil prednost rumeno-črnih, ko je unovčil enajstmetrovko. A že pred tem je bilo vroče. Haaland je pred tem že zadel iz igre, a so sodniki razveljavili zadetek zaradi prekrška, nato pa je neuspešno izvedel še najstrožjo kazen, nakar so sodniki zahtevali ponovitev izvajanja udarca z bele pike, ker je po njihovem mnenju Bonu skočil preveč z golove črte, ko je obranil strel Norvežana. Takrat pa je slednji zadel za 2:0.

Erling Braut Haaland | Avtor: Profimedia Profimedia

V 69. minuti je Sevilla zmanjšala zaostanek, ko je z bele pike zadel Youssef En Nesyri, poskušala tudi v nadaljevanju priti do novega zadetka, a ji domači niso več pustili priti v nevarne položaje. Toda v šesti minuti dodatka je En Nesyri izenačil na 2:2, potem pa je imela Sevilla, šestkratna zmagovalka evropske lige, še priložnost za nov zadetek, a se ni izšlo po željah Špancev.

V sredo bo Paris St. Germain ob 21. uri igral povratno tekmo osmine finala proti Barceloni, proti kateri vodi s 4:1, Liverpool pa proti Leipzigu Kevina Kampla in brani prednost z 2:0.

Prihodnji torek bosta na sporedu tekmi med Realom Madridom in Atalanto Josipa Iličića, Španci vodijo z 1:0, ter Manchester Cityjem in Borussio Mönchengladbach, kjer Angleži prednjačijo z 2:0. Dan pozneje pa bosta še tekmi med Chelseajem in Atleticom Madridom Jana Oblaka, kjer Londončani vodijo z 1:0, ter Bayernom in Laziem, kjer so Bavarci v prednosti s 4:1.

Četrtfinalne tekme bodo 6. in 7. aprila ter 13. in 14. aprila, polfinalne 27. in 28. aprila ter 4. in 5. maja, finale pa bo 29. maja v Istanbulu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice