Šport > Nogomet
302 ogledov

Škarjice matirale Oblaka, Bavarci osvojili Rim

Jan Oblak Atletico Chelsea Epa
V torek sta bili na sporedu še dve tekmi osmine finala Lige prvakov.

Nogometaši madridskega Atlética so na današnji prvi domači tekmi osmine finala Lige prvakov na nevtralnem igrišču v Bukarešti izgubili proti Chelseaju (0:1).

Večji del tekme v romunski prestolnici med trenutno vodilno zasedbo španskega prvenstva, kjer blesti slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, in Londončani je minil v pravem taktičnem boju, edini gol na tekmi pa je po atraktivnih "škarjicah" dosegel Francoz Olivier Giroud.

Glavni sodnik Felix Brych iz Nemčije je potreboval kar nekaj časa, da je priznal mojstrovino Girouda iz 68. minute, "blagoslov" so mu dali šele njegovi kolegi iz sobe za VAR.

V prvi polovici tekme so bili malenkostno bolj aktivni Španci, ki so si še najlepšo priložnost priigrali v 15. minuti, ko je bil po ostri podaji Urugvajca Luisa Suáreza z desne strani "malenkostno prekratek" Thomas Lemar, v končnici pa je poskus Suáreza zaustavil gostujoči francoski vratar Edouard Mendy. Večji del prvega polčasa dokaj rezervirani Londončani so si edino pravo priložnost priigrali v 38. minuti, po strelu Tima Wernerja nekoliko z leve strani pa je bil na pravem mestu Oblak.

V drugem polčasu so Madridčani in Londončani pokazali malenkostno bolj energično, a še vedno zelo previdno predstavo. Tekma se je še najbolj razživela po golu Girouda sredi polčasa, še najlepšo priložnost pa je v 83. minuti imel Werner, a je drugi zadetek Londončanov mreži preprečil Oblak.

Zinedine Zidane Liga prvakov Šport Real Madrid v epskih težavah pred gostovanjem pri Iličiću

Lazio Bayern | Avtor: Epa Epa

Münchenski Bayern je bil na Olimpijskem stadionu v Rimu za razred boljši od Lazia in je zanesljivo zmagal (1:4).  V večnem mestu so branilci naslova takoj zagospodarili na igrišču in Rimljane, ki so se po 21 letih uvrstili v izločile boje Lige prvakov, takoj pahnili v težave.

Izbranci gostujočega trenerja Hansija Flicka so povedli že v deveti minuti po golu prvega zvezdnika Roberta Lewandowskega. Poljski stroj za gole je izkoristil grobo napako argentinskega obrambnega igralca Matea Musacchia, ki mu je tako rekoč podal žogo, spretno obšel španskega vratarja Pepeja Reino ter poslal žogo v prazna vrata.

Bavarci so le petnajst minut potrebovali za drugi zadetek, po kombinirani akciji pa je svoj prvenec v Ligi prvakov dosegel v Stuttgartu rojeni mladi angleški reprezentant Jamal Musiala. V končnici prvega polčasa so Bavarci znova izkoristili "darilo" Rimljanov, prvi strel Kingsleyja Comana je Reina ubranil, odbitek pa je v mrežo pospravil Leroy Sané za 3:0.

Bayern je takoj v začetku drugega polčasa povedel s 4:0 po avtogolu Francesca Acerbija, v 49. minuti pa so zadeli do tedaj dokaj nebogljeni Rimljani. Joaquín Correa je postavil končni izid na tekmi.

Mauro Camoranesi Oliver Bogatinov Prva liga TS Šport Reakcija v Mariboru, Camoranesi in Bogatinov odletela!

Liga prvakov, osmina finala (prve tekme):

Atlético Madrid - Chelsea 0:1 (0:0)
Giroud 68.

Lazio - Bayern München 1:4 (0:3)
Correa 49.; Lewandowski 9., Musiala 24., Sané 42., Acerbi 47./ag

SREDA:
Atalanta - Real Madrid
Borussia Mönchengladbach - Manchester City

RB Leipzig - Liverpool 0:2 (0:0)
Salah 53., Mané 58.

Barcelona - Paris SG 1:4 (1:1)
Messi 27./11m; Mbappé 32., 65., 85., Kean 70.

Porto - Juventus 2:1 (1:0)
Taremi 2., Marega 46.; Chiesa 83.

Sevilla - Borussia Dortmund 2:3 (1:3)
Suso 7., De Jong 84.; Dahoud 19. Haaland 27., 43.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice