Šport > Nogomet
1072 ogledov

Real Madrid v epskih težavah pred gostovanjem pri Iličiću

Zinedine Zidane Lucas Vazquez Profimedia
V torek in sredo bodo na sporedu štiri tekme osmine finala Lige prvakov.

Po štirih obračunih preteklega tedna bo torek prinesel srečanje madridskega Atlética s Chelseajem in Lazia z Bayernom, sreda pa tekmo med Borussio Mönchengladbach in Manchester Cityjem ter dvoboj Atalante in madridskega Reala.

V trenutku žreba je bila zasedba, za katero igra tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, v izrazito podrejeni vlogi, a dogajanje v zadnjih tednih je povsem spremenilo okoliščine.

Madrid se ukvarja z nenavadno velikim številom poškodb, odsotnih je skoraj za celotno enajsterico uveljavljenih igralcev. Na udaru je predvsem obramba, velike težave pa bo imel strateg Zinédine Zidane tudi v napadu.

Jan Oblak La Liga Šport Oblak krenil v zadnji napad, končalo se je tako

Na seznamu načetih, ki ne bodo odpotovali v Bergamo, je kar pet igralcev zadnje linije. To so kapetan Sergio Ramos, Marcelo, Dani Carvajal, Álvaro Odriozola in Éder Militão. Vsaj Ramos in Carvajal bi ob dobrem zdravju gotovo začela v prvi postavi.

V vezni vrsti, kjer je težav še najmanj, bosta manjkala Eden Hazard in Federico Valverde. Za dodaten glavobol je poskrbela poškodba osrednjega napadalca Karima Benzemaja, ki se je na seznamu odsotnih pridružil ofenzivnemu kolegu Rodrygu.

Vse naštete, z izjemo izkušenega Ramosa, so od tekme oddaljile poškodbe mišic, Andaluzijec pa se ubada z načetim kolenom.

Real Madrid trening | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V Bergamo je Zidane tako poslal kopico mladih in neuveljavljenih nogometašev, da je sploh nabral zasedbo devetnajstih članov, od tega so kar trije vratarji. Rezervi za Thibauta Courtoisa bosta mlada Andrej Lunin in Diego Altube, peterico branilcev sestavljajo Raphaël Varane, Nacho, Ferland Mendy, Víctor Chust in Miguel Gutiérrez.

Od vezistov so v Italijo odpotovali Toni Kroos, Luka Modrić, Casemiro, Isco, Sergio Arribas in Antonio Blanco, od napadalcev pa Marco Asensio, Lucas Vázquez, Vinícius Júnior, Mariano Díaz in Hugo Duro.

Le deset igralcev Madrida v Bergamu je starih več kot 21 let, mnogi še niso nosili resnega bremena niti v španskem prvenstvu, kaj šele Ligi prvakov. V luči razmer bo Zidane verjetno Vázqueza spet postavil na desni bok, v napadu pa bo ob Asensiu in Viníciusu začel Mariano.

Stavnice seveda niso spregledale razvoja dogodkov in so že prilagodile koeficiente. Za prvo srečanje v Lombardiji so v vlogi favoritov Iličić in njegovi kolegi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice