Šport > Nogomet
1188 ogledov

Oblak krenil v zadnji napad, končalo se je tako

Jan Oblak Profimedia
Prednost Atletica se vse bolj topi.

Nogometaši Atletico Madrida so v 24. krogu španskega prvenstva doživeli nov spodrsljaj. Na domačem stadionu Wanda Metropolitano so izgubili z Levantejem z 0:2. Ob zmagi Real Madrida na večerni tekmi z Valladolidom bi se njihova prednost na vrhu razpredelnice stopila na vsega tri točke.

Jan Oblak je tako doživel drugi poraz v sezoni LaLige oziroma prvega po enajstih tekmah v španskem prvenstvu brez poraza. Atletico Madrid je na zadnjih štirih tekmah dosegel le eno zmago; remiziral je doma s Celta Vigo, z Levantejem pa je v štirih dneh (najprej v zaostali tekmi 2. kroga) iztržil le točko oziroma skupno izgubil 1:3.

Nogometaši iz Valencie so le dvakrat sprožili na vrata Jana Oblaka. V 30. minuti je Ločan klonil po strelu Joseja Moralesa z roba kazenskega prosta, žoga je do mreže dvakrat spremenila smer, drugi zadetek pa so gostje dosegli na prazna vrata, ki jih je Oblak zapustil v 95. minuti ob iskanju izenačujočega zadetka. Po kotu je sledil protinapad, Oblak je na sredini poskušal ujeti Jorgeja de Frutosa, ki pa je s polovice igrišča nameril na vrata domačih in jih tudi zadel.

Izbranci Diega Simeoneja imajo ob enakem številu tekem kot Real Madrid šest točk prednosti pred aktualnimi prvaki, Barcelona, ki ima tekmo manj (nedelja 14.00 proti Cadizu), zaostaja devet točk, Sevilla, ki bo tekmo 24. kroga igrala v ponedeljek, pa deset.

Niz neuspehov je slaba spodbuda za Atletico Madrid pred odločilnim delom sezone. V torek, 23. februarja, ga čaka nastop v osmini finala lige prvakov proti Chelseaju, v naslednjih dveh krogih španskega prvenstva pa se bo pomeril v gosteh z Villarrealom in doma z Real Madridom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice