Šport > Nogomet
909 ogledov

Legende v studiu o slovenskem stranskem sodniku

Roberto Firmino Epa Roberto Firmino se po odločitvi slovenskega stranskega sodnika ni vpisal med strelce.
V studiu pokomentirali odločitev Slovenca, ki si je prislužil pohvalo legendarnega Linekerja.

Na tekmi osmine finala lige prvakov med Red Bull Leipzigom in Liverpoolom, ki se je končala z zmago slednjega z 2:0, so pravico delili slovenski sodniki na čelu z glavnim sodnikom Slavkom Vinčićem. V studiu BT Sport so sicer legendarni angleški reprezentantje največ časa namenili odločitvi stranskega sodnika Andraža Kovačiča v prvih 45 minutah.

V zaključnih minutah prvega polčasa je Liverpool namreč preko Roberta Firmina dosegel zadetek, a je bil ta razveljavljen, saj je žoga v polnem obsegu prečkala gol-avt črto še pred podajo Sadia Maneja. Tako je na oddaljenejši strani vzdolž igrišča ocenil Kovačič in z zastavico opozoril glavnega sodnika. Ostalo je tako pri takratnih 0:0.

Lionel Messi Liga prvakov Šport Visok poraz Barcelone na stadionu Camp Nou

Situacijo so si podrobno ogledali tudi Michael Owen, Rio Ferdinand in Gary Lineker. Odločitev je bila po njihovem mnenju zelo težka. "Mislil sem, da jo je Mane obdržal v polju," je ob ogledu posnetka komentiral nekdanji zvezdnik Liverpoola Owen. "Imamo zorni kot, ki najverjetneje kaže, da je za malenkost žoga, res povsem na robu, za las zunaj igrišča," je dejal voditelj Gary Lineker, z 48 zadetki še vedno tretji na večni lestvici strelcev angleške reprezentance.

"Za las," sta pritrdila Owen in Ferdinand. "Dobra odločitev stranskega sodnika," je zaključil Lineker, Owen pa je v šali dodal: "Dobro ugibanje."

Liverpool je sicer v drugem polčasu izkoristil dve katastrofalni napaki tekmecev in 'v gosteh' zmagal z 2:0. Dvoboj je bil sicer odigran na nevtralnem igrišču v Budimpešti. Razlog za to je odločitev nemške vlade, ki je zaradi proticovidnega protokola do 19. februarja prepovedala vstop vsem tujcem z območij, kjer se pojavljajo mutacije virusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.