Šport > Nogomet
136 ogledov

Nova katastrofa Liverpoola, City ponižal Tottenham

Manchester City Profimedia
City do 16. zaporedne zmage, tretji zaporedni poraz prvakov iz Liverpoola.

Nogometaši Manchester Cityja nadaljujejo odlične predstave. Na derbiju 24. kroga angleške lige proti Tottenhamu so prišli že do 16. zaporedne zmage v vseh tekmovanjih, pri tem pa so spet ohranili svojo mrežo nedotaknjeno.

Zmagali so s 3:0, junak tekme je bil nemški reprezentant Ilkay Gündogan, ki je dosegel dva gola. Ob tem pa je priboril še najstrožjo kazen, s katero je vodilna ekipa prvenstva povedla z 1:0.

Manchester City | Avtor: Profimedia Profimedia

To se je zgodilo v 22. minuti, ko je nad njim prekršek v kazenskem prostoru storil Pierre-Emile Höjbjerg. Najstrožjo kazen je izvedel Rodri, vratar Tottenhama Hugo Lloris je bil sicer blizu obrambe, a je bil strel močan, tako da se je žoga od njegove roke odbila v mrežo.

Gosti so bili pred tem blizu vodstva, Harry Kane je s prostega strela zadel vratnico. City je imel do konca prvega polčasa še dve lepi priložnosti, v enem napadu je najprej strel Gündogana Davinson Sanchez blokiral, odbito žogo pa je Gabriel Jesus za malo poslal prek vratnice.

V drugem delu so bili sinjemodri nevarnejši, drugi gol je visel v zraku. V 50. minuti je Raheem Sterling preigraval v kazenskem prostoru, podal žogo do Gündogana, ta je streljal s konico nogometnega čevlja, Llorisu pa je žoga pod roko ušla v mrežo. Asistent za tretji gol v 66. minuti je bil kar vratar Ederson Moraes, ki je poslal dolgo žogo proti Gündoganu, ta se je otresel Sancheza in mimo Llorisa poslal žogo v mrežo.

Manchester City | Avtor: Profimedia Profimedia

City, ki se je tako Londončanom oddolžil za poraz na prvi letošnji medsebojni tekmi v Londonu, že na sedmi domači tekmi ni prejel gola, kar je izenačen klubski rekord. Tottenham je zabeležil že peti poraz na zadnjih šestih tekmah.

 

Kriza Liverpoola se nadaljuje

Nogometaši Leicester Cityja so na drugem sobotnem derbiju premagali Liverpool, vsaj začasno na drugem mestu prehiteli Manchester United, tokratnemu tekmecu, ki je zabeležil že tretji zaporedni poraz, pa ušli na šest točk prednosti.

Dolgo časa je bilo videti, da imajo aktualni prvaki reči pod nadzorom. Do vodilnega gola so imeli terensko premoč, več priložnosti in strelov, ko pa je najboljši strelec lige Mohamed Salah v 67. minuti izkoristil mojstrsko podajo s podplatom Roberta Firmina, je bilo malo tistih, ki so menili, da bodo prejeli nov udarec.

Toda to se je zgodilo, domači so v sedmih minutah dosegli tri gole. Najprej je v 79. minuti James Maddison zadel s prostega strel z levega roba kazenskega prostora, VAR je pokazal, da vratarja Allisona Beckerja domači napadalci niso ovirali iz nedovoljenega položaja, nato pa si je Becker že na drugi tekmi dovolil hudo napako.

Alisson Becker | Avtor: Profimedia Profimedia

Brazilski vratar ob posredovanju izven kazenskega prostora ni dobro zadel žoge, pri tem ga je nekoliko oviral soigralec, debitant v ekipi, Turek Ozan Kabak, poslal jo je do Jamieja Vardyja, ki je imel prosto pot do gola. Tretji zadetek je po protinapadu in natančni podaji Wilfreda Ndidija dosegel Harvey Barnes. Za Liverpool je bil to že peti poraz na zadnjih sedmih tekmah.

Na tretji sobotni tekmi je Burnley s 3:0 v gosteh premagal Crystal Palace.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.