Šport > Nogomet
211 ogledov

Težave pri Laziu, možna kazen tudi izključitev iz lige

Lazio Epa
Lazio zaradi kršitve protokolov za covid-19 pred sodiščem.

Italijanski nogometni prvoligaš iz Rima Lazio se bo bo moral zagovarjati pred italijanskim sodiščem zaradi kršenja protokolov za zajezitev okužb z novim koronavirusom, je sporočila Italijanska nogometna zveza (FIGC).

Po preiskavi pozitivnih izvidov testov v klubu oktobra in novembra so se italijanski državni tožilci zdaj odločili, da bodo predsednika kluba Lazio Claudia Lotita in dva zdravstvena delavca obtožili in pripeljali pred sodišče. Obtoženi so morebitnih "kršitev nacionalnih standardov" in "neupoštevanja veljavnih zdravstvenih protokolov", je v izjavi sporočil FIGC.

Zveza ni navedla podrobnosti o morebitnih kaznih, toda če bi Lazio spoznali za krivega, bi lahko odgovorne kaznovali s kaznimi, ki zadevajo tako globe kot odbitek točk ali celo izključitve iz najelitnejšega ranga italijanskega nogometa serie A.

Odgovorni predstavniki rimskega kluba so obtoženi, da lokalnih zdravstvenih oblasti niso obvestili o osmih okuženih predstavnikih kluba z novim koronavirusom konec oktobra, na predvečer tekme lige prvakov v Bruggeu in nato v začetku novembra, pred drugo tekmo lige prvakov v Sankt Peterburgu.

Samir Handanović Serie A Šport Izjemen mejnik za Handanovića, nato še zmaga za prvo mesto

Evropska nogometna zveza Uefa zahteva, da se igralci in osebje testirajo pred evropskimi tekmami. Vsaj en igralec Lazia je bil v tistem obdobju pozitiven na Uefinih testih, negativen pa na testih serie A. Zveza je Laziu očitala tudi, da kljub pozitivnemu testu dan prej trem igralcem ni preprečil, da bi se 3. novembra udeležili treninga ekipe. Lazio naj bi v serie A pripeljal tudi igralca, ki bi morala biti vsaj deset dni v obvezni osamitvi.

Obtožbe bi se lahko nanašale na Cira Immobileja, najboljšega strelca serie A v minuli sezoni, ki je za Lazio nastopil pri zmagi v Torinu 1. novembra, še navaja AFP.

Bogokletno na tekmi

A tu še ni konec težav rimskega kluba. Italijanska nogometna liga serie A je zaradi bogokletnih komentarjev z eno tekmo prepovedi igranja kaznovala igralca rimskega Lazia Manuela Lazzarija, je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP. Lazzari se je pridružil igralcu Rome Bryanu Cristanteju, ki je bil prav tako suspendiran zaradi bogokletnih komentarjev med tekmo.

 | Avtor:

Lazzarijeve pripombe so se slišale med drugo polovico televizijskega prenosa nedeljske tekme Lazia pri milanskem Interju (1:3) in odmevale na skoraj praznem San Siru. Tudi Cristante je decembra po neprimernem in preglasnem odzivu na avtogol dobil tekmo prepovedi igranja.

Juventusov vratar Gianluigi Buffon se je iz istega razloga, zaradi opazke ob zmagi svojega Juventusa na gostovanju pri Parmi (4:0) 19. decembra, znašel v disciplinskem postopku, vendar ga še niso kaznovali zaradi bogokletnih pripomb, ki jih je slišati na zvočnem posnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.