Šport > Nogomet
19910 ogledov

Gasperini pojasnil, zakaj je "ponižal" Iličića

josip iličić Profimedia
Atalanta je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov izgubila z Real Madridom (0:1). Josip Iličić je na igrišču preživel samo 30 minut, čeprav je v igro vstopil kot rezervist.

Tekmo je močno zaznamovala izključitev švicarskega vezista  Rema Freulerja v 17. minuti, kar je domačim otežilo delo v boju s favoriziranim nasprotnikom. Atalanta se je z igralcem manj branil vse od 86. minute, ko je prednost Realu priigral Ferland Mendy.

Josip Iličić V Bergamu vre Šport Trener Atalante na tekmi Lige prvakov pred vsemi ponižal Iličića

Josip Iličić je v igro vstop kot rezervist, a ga je trener Gian Piero Gasperini že pol ure kasneje spet potegnil z zelenice, kar so nekateri razumeli kot ultimativno ponižanje. Nezadovoljen z igro slovenskega reprezentanta mu je pred tem zavpil: "Nehaj se pritoževati, naredi nekaj!"

Gian Piero Gasperini | Avtor: Profimedia Profimedia
"Do konca so bile samo še štiri minute, želel sem okrepiti obrambo, a smo na žalost le nekaj trenutkov zatem prejeli zadetek," je nenavadno odločitev v zvezi z Iličićem obrazložil italijanski strateg, nato pa obračunal še z glavnim sodnikom.

"Ne vem, kakšen bi bil rezultat, če ne bi izključil našega igralca. Tekmo je uničila pretirana sodniška odločitev. Nedavno sem bil zaradi izjav kaznovan v Serie A, če karkoli rečem, mi bo Uefa izrekla enomesečni suspenz. To je nogometni samomor. Ne morejo nam soditi ljudje, ki niso nikoli igrali nogometa in ne poznajo razlike med poskusom odvzema žoge in prekrškom. Če ne prepoznajo razlike, potem bi morali početi kaj drugega. Soditi bi morali ljudje, ki so tudi sami igrali nogomet," se je jezil Gasperini.

"Dobro smo se branili in skoraj priigrali izid 0:0. Zagotovo bi bila tekma boljša, če bi igrali v polni postavi. Morda bi v vsakem primeru izgubili, nad rezultatom se sploh ne pritožujem, a lahko bi vsaj igrali našo igro," je dodal trener Atalante.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.