Šport > Nogomet
207 ogledov

Barcelona z zmago na derbiju skočila na drugo mesto

barcelona Epa
Katalonci imajo s tekmo več točko prednosti pred Real Madridom.

Nogometaši Barcelone so v tekmi 25. kroga španskega prvenstva v derbiju ekip z vrha lestvice v gosteh premagali Sevillo z 2:0 in se začasno povzpeli na drugo mesto. Vodilni Atletico bo igral v nedeljo, madridski Real pa šele v ponedeljek.

Barcelona je drugega od treh obračunov s Sevillo v dveh tednih dobila. Potem ko je v prvem pokalnem polfinalu Sevilla slavila z 2:0 in si pred povratno tekmo naslednji teden priborila lepo prednost, so v prvenstvu slavili Katalonci.

 | Avtor: Epa Epa
Danes je bila blaugrana boljši tekmec, toda tako kot že vso sezono imela težave z izkoriščanjem priložnosti. Za nameček pa so jo spet udarile poškodbe, saj sta igrišče poškodovana zapustila Pedri in Gerard Pique. Že na ogrevanju pa si je palec poškodoval vratar Marc-Andre ter Stegen, ki pa je nato vseeno odigral tekmo.

Za gole je danes spet skrbel prvi zvezdnik rdeče-modrih Lionel Messi. V prvem polčasu je bil podajalec pri zadetku Ousmana Dembeleja, v nadaljevanju je sicer nato najprej zapravil dve lepi priložnosti. A v končnici je spet učinkovito na sceno stopil Messi ter po slalomu v kazenskem prostoru v 85. minuti preigral še vratarja Bona za končnih 2:0.

Barcelona je tako niz tekem brez poraza v domačem tekmovanju podaljšala na 15.

Z zmago se je tudi odlepila od Seville, ki ostaja pri 48 točkah. Katalonci jih imajo zdaj 53 in so začasno drugi, toda prvi Atletico (55) ima dve tekmi manj, tretji Real (52) pa eno manj.

Madridska kluba bosta svoji tekmi tega kroga igrala šele v nedeljo (Atletico proti Villarrealu) oziroma v ponedeljek (Real proti Sociedadu). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice