Šport > Nogomet
234 ogledov

Messi zgrešil z bele točke, PSG dokaj zanesljivo napredoval

Lionel Messi Epa
Zanimiva tekma v Parizu, ki se je končala brez zmagovalca.

Barcelona je pred povratno tekmo osmine finala proti Paris Saint-Germainu zaostajala z 1:4, dvoboj v Parizu pa je dobro odprla. Katalonci so v uvodnih minutah bili podjetnejši, prav na polovici prvega polčasa pa so si v razmiku dveh minut priigrali tri lepe priložnosti.

Nizozemec Sergiño Dest se je najprej z desne strani odločil za strel, vratar domačih Keylor Navas se je s konicami prstov dovolj dotaknil žoge, da je ta končala v prečki in se odbila nazaj v polje. Že v naslednjem napadu je bil Lionel Messi le za las prekratek ob podaji Ousmaneja Dembéléja v kazenski prostor, kmalu zatem pa je argentinski zvezdnik poizkusil še s škarjicami, vendar ni pretirano ogrozil Navasa.

Nato pa je povsem v nasprotju z dogodki na zelenici po pol ure igre povedel PSG. Branilec Clément Lenglet je v na videz nenavarnem napadu domačih pohodil argentinskega napadalca Maura Icardija. Sodnik Anthony Taylor dogodka ni opazil, po posredovanju iz sobe za VAR pa je pokazal na belo točko. Zelo zanesljivo je enajstmetrovko izvedel Kylian Mbappé.

V 35. minuti sta kombinirala Francoza pri Barceloni, po podaji Antoina Griezmanna pa je sam pred Navasom ostal Dembélé, ki pa je slabo streljal naravnost v vratarja. Nato pa je sledil genialni trenutek Messija. Ta se je odločil za strel s precejšnje oddaljenosti in zadel desni zgornji kot Navasovih vrat.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa

Katalonci so imeli kasneje izjemno priložnost za vodstvo. Po prekršku nad Griezmannom v domačem šestnajstercu je Messi izvajal najstrožjo kazen, Navas je dobro posredoval, okroglo usnje pa se je od njega še enkrat odbilo v prečko. Barcelona je tako v drugem polčasu še naprej potrebovala tri zadetke za izsilitev podaljškov.

Messi je bil blizu drugemu svojemu golu tudi v 61. minuti. Jordi Alba ga je z lepo podajo našel pred vrati, Argentinec je sprožil, vendar mu je veselje s panterskim skokom preprečil domači kapetan Marquinhos, ki je blokiral Messijev strel. Sledila je gneča v petercu domačih, končalo pa se je brez novega strela gostov. 

Ti so bili vseskozi aktivnejši, a izrazitih nevarnosti za vrata domačih ni bilo. Še najlepšo priložnost je tako imel na drugi strani Mbappé, ki je s finto prišel sam pred gostujoči gol, a nekoliko z leve močno in nenevarno poslal okroglo usnje visoko preko vrat. 

Konec za slovenskega nogometaša

Liverpool je večino dela opravil že na prvi tekmi proti Leipzigu, ko je po velikih napakah v domači obrambi slavil z 2:0. Kevin Kampl je pri gostih tokratno povratno tekmo začel v prvi enajsterici, nato pa bil zamenjan ob polčasu. Prvih 45 minut v Budimpešti, kluba sta zaradi epidemije koronavirusa morala igrati na Madžaerskem, sicer ni postreglo s kakšnim zadetkom.

Upanje Nemcev je vztrajalo do 71. minute, ko je udaril napadalni trojček domačih. Sadio Mané je v ogenj s podajo v prostor poslal Dioga Joto, Portugalec je nato s sredine kazenskega prostora podal na desno, kjer se je svojega čuvaja otresel Mohamed Salah in z natančnim strelom tik ob vratnici zatresel mrežo.

Jota je takoj po asistenci zapustil zelenico, menjava je bila pripravljena že pred golom 'domačih'. V igro je vstopil Divock Origi, ki je tudi sam hitro prispeval zaključno podajo. Belgijec je z desne poslal natančen predložek pred vrata, kjer ga je pričakal Mané in še drugič zatresel mrežo nemškega kluba. Z 2:0 se je dvoboj tudi končal.

 

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi:

PSG : Barcelona  1:1 (1:1)     /4:1/
Mbappe 30./11-m, Messi 37.

Liverpool : RB Leipzig  2:0 (0:0)    /2:0/
Salah 71., Mane 74.

 

/.../ - izida prvega dvoboja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice