Šport > Nogomet
208 ogledov

Barcelona zakorakala v novo ero

joan laporta Epa
Člani Barcelone so izglasovali naslednika Josepa Marie Bartomeuja.

Joan Laporta je na nedeljskih volitvah še drugič postal predsednik španskega nogometnega velikana Barcelone, potem ko so ga člani kluba izbrali za naslednika Josepa Marie Bartomeuja. Oseminpetdesetletnik je na volitvah premagal Victorja Fonta in Tonija Freixo in bo še drugič po obdobju 2003 - 2010 vodil katalonski klub.

"Joan Laporta je novi predsednik Barcelone," je klub malo pred polnočjo objavil prek Twitterja. Laporta si je prislužil 30.184 glasov (54,28 odstotka), drugi je bil Font s 16.679 glasovi (29,99), tretji pa Freixa s 4769 glasovi (8,58).

joan laporta | Avtor: Epa Epa
Iz Barcelone so sporočili, da je na volitvah glasovalo 51.765 članov, med njimi tudi kapetan ekipe Lionel Messi, od skupno 109.531 socijev, ki bi lahko sodelovali na volitvah.

"Zahvalil bi se vsem članom, ki so sodelovali na teh volitvah, po mojem mnenju najpomembnejših v klubski zgodovini. Naš cilj je vrniti veselje nazaj navijačem Barcelone, skupaj bomo prebrodili težke čase. Še naprej bodo navijači lastniki tega kluba," je med drugim dejal Laporta v zmagovalnem govoru.

"Pred 20 leti je mali deček z imenom Leo Messi debitiral za mlado ekipo Barce. Ko vidimo najboljšega nogometaša na svetu danes glasovati skupaj s svojim sinom, je to jasen znak tega, kar govorim že od vedno: Leo ima rad Barco in vsi smo velika družina. Upam, da ga bomo lahko prepričali, da ostane v klubu, kar je želja vseh nas," je še dejal Laporta.

Prejšnji predsednik Bartomeu je konec oktobra na izredni seji upravnega odbora odstopil s položaja, še pred glasovanjem o nezaupnici, volitve bi morale biti sprva že januarja, a so jih zaradi koronske krize preložili.

Minuli ponedeljek je Bartomeu noč preživel v priporu, potem ko je klubske prostore preiskala policija ter ga pridržala zaradi suma finančnega oškodovanja kluba. Nato se je pred preiskovalnim sodnikom zagovarjal z molkom. Sodnik je Bartomeuja za čas nadaljevanja preiskave pogojno izpustil na prostost.

Laporta je tako podedoval klub s skupnim dolgom približno 1,2 milijarde evrov ter tik pred iztekom pogodbe s prvim zvezdnikom Lionelom Messijem, ki bo lahko poleti kot prost igralec zapustil katalonski klub.

"Pojdimo v Pariz in poglejmo, če lahko stvari obrnemo naokoli," je še dejal Laporta na stadionu Camp Nou in spomnil, da Barcelono v sredo čaka povratna tekma lige prvakov proti PSG, potem ko je prvo doma februarja izgubila z 1:4.

Med njegovim prvim predsedniškim mandatom je Barcelona osvojila tudi šestorček trofej leta 2009 s Pepom Guardiolo na trenerski klopi, takratno moštvo pa v nogometu velja za eno najboljših ekip vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice