Šport > Nogomet
130 ogledov

Bivši predsednik Barcelone že na prostosti

FC Barcelona preiskave Profimedia
Policija je v ponedeljek izvedla hišne preiskave na sedežu kluba in pridržala štiri osebe.

Nekdanjega predsednika španskega nogometnega velikana Barcelone Josepa Marío Bartomeua in njegovega nekdanjega svetovalca Jaumeja Masferrerja je danes v zvezi s preiskavo v tako imenovani aferi Barcagate zaslišal preiskovalni sodnik v Barceloni.

Ta je oba pogojno izpustil na prostost za čas nadaljevanja preiskave, je sporočilo sodišče. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, sta se oba pred preiskovalnim sodnikom zagovarjala z molkom.

Preiskovalni sodnik je Bartomeua in Masferrerja danes želel zaslišati v zvezi z domnevnimi poneverbami pri poslih kluba, ki jih finančna policija preiskuje od maja 2020, piše AFP. Policija je namreč v ponedeljek izvedla hišne preiskave na sedežu kluba in pridržala štiri osebe. Poleg Bartomeua in Masferrerja še sedanjega izvršnega direktorja Òscarja Graua in vodjo pravne službe Romàja Gómeza Pontija, ki ju je preiskovalni sodnik izpustil na prostost že v ponedeljek zvečer, še poroča AFP.

FC Barcelona preiskave | Avtor: Epa Epa

Odmevna racija, zaradi katere osebje kluba v ponedeljek več ur ni imelo dostopa do pisarn, ki se nahajajo na stadionu Camp Nou, se je zgodila šest dni pred volitvami novega predsednika kluba. Ta bo nasledil Bartomeua, ki je odstopil konec oktobra. Preiskava naj bi preverjala posle v zvezi s promocijo kluba na družbenih omrežjih, ki je v Španiji postala znana pod imenom Barcagate.

Španski mediji so že pred letom dni poročali, da je podjetje I3Venture, ki ga je Barcelona najela za komunikacijo prek družbenih omrežij, ustvarjalo umetne profile, ki so pisali negativne komentarje o nasprotnikih Bartomeua. Med njimi sta zdajšnji kandidat za predsednika Víctor Font in celo kapetan nogometnega moštva Lionel Messi.

Pri tem pa naj bi šlo tudi za dvomljive finančne posle, na kar je v radijskem pogovoru aprila lani namignil tudi nekdanji podpredsednik kluba Emili Rousaud. Plačilo milijon evrov podjetju naj bi namreč močno preseglo vrednost storitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice