Šport > Nogomet
311 ogledov

Barcelona izgubila tožbo na evropskem sodišču

camp nou Epa
Štirje španski klubi bodo po odločitvi sodišča morali poravnati davčni dolg.

Španski nogometni velikan FC Barcelona je izgubil tožbo v zvezi z davčnimi olajšavami na evropskem sodišču. To je z današnjo razsodbo prisililo španske klube Barcelono, Real Madrid, Athletic Bilbao in Osasuno, da bodo poravnali davčni dolg, poročajo agencije.

V ozadju je odločitev evropske komisije, ki je davčne olajšave za omenjene španske klube ocenila kot državno pomoč klubom. Varuhi konkurence v Bruslju so namreč že leta 2016 ocenili, da je tovrstna finančna ugodnost nedopustna konkurenčna prednost za te klube.

Španija je v zadnjih 20 letih omenjene klube namreč obravnavala kot neprofitne organizacije in zanje upoštevala davčno olajšavo v višini petih odstotkov. Evropska komisija je zato zahtevala poplačilo davkov.

FC Barcelona preiskave La Liga Šport Bivši predsednik Barcelone že na prostosti

Po mnenju komisije so klubi španski državi dolžni po pet milijonov evrov, dokončno pa bodo številko opredelile davčne službe na Iberskem polotoku.

Barcelona se je na odločitev evropske komisije pritožila in leta 2019 je sodišče razsodilo v korist katalonskega kluba, po ponovni obravnavi pa so delivci pravice svojo odločitev spremenili.

Thibaut Courtois Rolls-Royce Video Šport Zvezdnika pred kamerami izdal avto za 300.000 evrov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.