Šport > Nogomet
191 ogledov

Serijski prvak zapušča Bayern

david alaba Epa
Zvezdnik po 13 letih zapušča nemškega velikana.

Avstrijski nogometaš David Alaba bo po koncu sezone zapustil vrste nemškega prvaka, münchenskega Bayerna. Potezo, ki ni bila nepričakovana, saj v tej sezoni ni podaljšal pogodbe, je danes tudi uradno potrdil. Novico o tem, da bo po sezoni 2020/21 končal sodelovanje z Bavarci, je sporočil na novinarski konferenci.

"Odločil sem se, da bom po koncu sezone zapustil Bayern in poiskal nove izzive. Ni bila lahka odločitev, navsezadnje sem v klubu preživel 13 let in mi veliko pomeni," je dejal najbolj znan avstrijski nogometaš.

Alaba je v Bayern prišel leta 2008 iz dunajske Austrie. Sprva je bil v ekipi do 19 let, a si je hitro priboril status člana prve enajsterice, v kateri je za Bayern prvič zaigral leta 2010. Z Bayernom je osvojil devet naslovov nemškega prvaka, šest pokalnih lovorik, po dvakrat pa tudi ligo prvakov in naslov svetovnega klubskega prvaka.

Alaba še ni razkril, kam bo šel po izteku pogodbe z Bayernom, najbližje pa naj bi bil po selitvi v Madrid k Realu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice