Šport > Nogomet
218 ogledov

Kazen sodniku za neprimerno vedenje na tekmi Lige prvakov

haaland Reševalni pas/Twitter
Romunski sodnik suspendiran zaradi podpisa zvezdnika.

Romunska nogometna zveza je suspendirala Octaviana Sovreja, sodnika, ki je ta teden zaslovel, ko so ga televizijske kamere v Manchestru ujele, ko je prosil za podpis zvezdnika Borussie Dortmund, Norvežana Erlinga Haalanda. Očitno mu niso pomagale niti besede, da bo podpis podaril v dobrodelne namene.

Nemška tiskovna agencija dpa poroča, da Sovre ta konec tedna ne bo sodil tekem v romunskem prvenstvu, saj je do nadaljnjega suspendiran. Hkrati je dodala, da se Evropska nogometna zveza javno ni vpletla v primer, je pa svojim sodnikom pisno sporočila, da takšno početje ni sprejemljivo. Na tekmi si je sicer veliko napako v škodo dortmundske Borussie privoščil tudi glavni sodnik Ovidiu Hațegan.

Ovidiu Hațegan Liga prvakov Šport Takšne napake si sodnik ne bi smel privoščiti, VAR ni smel posredovati

Sovre je v četrtek, potem ko je dva dni pred tem poskrbel za zelo nevsakdanjo potezo v profesionalnem nogometu, predstavil še svojo plat zgodbe. Pojasnil je, da je to njegov konjiček, povezan z dobrodelnostjo. Doslej je že večkrat dobil podpise nogometnih zvezdnikov, ki jih je potem namenil romunski fundaciji za pomoč ljudem z avtizmom.

Romunskim medijem je priznal, da je dobil tudi že podpis zvezdnika Barcelone Lionela Messija, a je doslej takšne akcije izpeljal bolj diskretno, brez prisotnosti kamer.

haaland "Otročje!" Šport Sodnik zakuhal škandal v tunelu, prizor izzval ostre kritike

Sovre je sicer eden od članov romunske ekipe, ki si je decembra lani prislužila kazen krovne zveze Uefe zaradi rasistične opazke. Takrat so Romuni v medsebojni komunikaciji z neprimernimi besedami označili temnopoltega pomočnika trenerja turške ekipe Besaksehir Pierra Weboja, zaradi česar sta obe ekipi, tudi pariški PSG, protestno zapustili igrišče, tekma pa se je nadaljevala šele po 24 urah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.