Šport > Nogomet
1758 ogledov

Predsednik Superlige ne verjame Čeferinovim grožnjam: "To se ne bo zgodilo!"

florentino perez Epa
Predsednik nogometnega kluba Real Madrid in novoustanovljene evropske superlige Florentino Perez je dejal, da njegovega kluba Evropska nogometna zveza (Uefa) ne bo izključila iz lige prvakov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Florentino Perez je za televizijski program El Chiringuito spregovoril o postopkih ter razlogih za nastanek superlige ter se obregnil tudi na grožnje Uefe glede izključitve iz lige prvakov. Madridski Real se bo v polfinalu letošnje izdaje tekmovanja pomeril s Chelseajem, drugi par pa je Paris Saint-Germain - Manchester City.

Predsednik Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin, je na ponedeljkovi tiskovni konferenci spregovoril o kaznih in ukrepih v boju s superligaši. Pri ukrepanju gre predvsem za izločitev klubov iz tekmovanj in prepoved nastopa nogometašev v superligi za državne reprezentance. V zraku tako visi usoda treh ustanovnih članov superlige, ki so še v ligi prvakov. Med njimi je zgolj PSG, ki ni med ducatom velikanov evropske superlige.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa

Perez je za španski televizijski program potrdil, da francoskih prvakov in lanskih finalistov lige prvakov niso povabili v superligo. Grožnje Uefe pa je označil kot neutemeljene.

"To so grožnje nekoga, ki ne loči monopola od lastništva. Real Madrid ne bo izključen iz lige prvakov, definitivno ne. Tudi ne Manchester City ali kdo drug. To se enostavno ne more zgoditi. Ne bi rad šel preveč v pravne razloge, ampak to je nemogoče. Ne bo se zgodilo," je prepričan španski gradbeni mogotec.

protesti superliga Besne reakcije Šport Galič udaril po mizi: "Takšne lige ne priznavam! Zagabili so se mi"

Razgovoril se je tudi glede morebitnih sankcij za igralce, ki bi lahko ostali brez nastopanja za reprezentanco.

"Vsi igralci so lahko povsem mirni, saj se to ne bo zgodilo," je dodal 74-letni Perez. "Uefa uživa v monopolu in mora delovati transparentno. Uefa skozi zgodovino ne uživa ravno najboljšega ugleda. Morajo biti odprti za dialog in ne groziti," je dejal 74-letni Perez.

florentino perez | Avtor: Epa Epa

Prepričan je, da bodo klubi s superligo rešili nogomet. "Nogomet se mora prilagajati času. To je edini zares globalni šport. Tudi televizije morajo iti v korak s časom. Moramo pomisliti, zakaj ljudje med 16 in 24 letom starosti izgubljajo zanimanje za nogomet. Preveč je tekem slabe kakovosti, dovolj pa je drugih platform, da zadostiš potrebam. Nogomet se mora spremeniti," je prepričan Perez, ki je dodal, da je pandemija novega koronavirusa pospešila dogovore o superligi.

"Skupina klubov iz nekaterih evropskih držav želi bolj privlačen šport za celotni svet. Spremembe lige prvakov bodo luč sveta ugledale leta 2024, do takrat bodo klubi mrtvi," je dejal na vprašanje, zakaj ne morejo klubi počakati na implementacijo sprememb v najbolj kakovostnem klubskem tekmovanju. Reforme je v ponedeljek potrdila Uefa.

Perez je nadalje prepričan, da bo superliga pomagala manjšim klubom. "Rekli so, da bo to tekmovanje služilo le najbogatejšim. To ni res. To je liga, ki bo rešila nogomet. Denar bo na voljo vsem. Gre za piramido. Če imajo denar tisti na vrhu, se bo pretakal tudi na nižje ravni. V ligi bo 15 klubov, ki bodo ustvarjali prihodke, pet mest pa bo odprtih glede na tekmovalne dosežke. To ni zaprto tekmovanje. Nikoli nismo želeli ustvariti zaprtega sistema," je še zaključil predsednik kraljevega kluba.

Florentino Perez | Avtor: Profimedia Profimedia

V noči na ponedeljek je 12 velikanov evropskega nogometa uradno potrdilo nastanek novega evropskega nogometnega tekmovanja - superlige. Ustanovitelji so Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid (Španija), Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham in Arsenal (Anglija) ter Juventus, AC Milan in Inter (Italija).

aleksander čeferin agnelli Odmevno razkritje Šport Čeferin o izdaji prijatelja: "Nisem še srečal človeka, ki bi toliko lagal"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice