Šport > Nogomet
13811 ogledov

Je Slovenija izgubila Jana Oblaka?

jan oblak Epa
Med ustanovitelji spornega nogometnega tekmovanja je tudi klub slovenskega vratarja Jana Oblaka.

Dvanajsterica evropskih nogometnih velikanov, med njimi tudi Atlético Madrid, katerega član je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, je navkljub ostremu nasprotovanju evropske in mednarodne nogometne zveze ustanovila t.i. superligo.

Novonastalo tekmovanje predstavlja neposredno konkurenco Uefini ligi prvakov.

aleksander čeferin Razpad sistema Šport Šok: Čeferinove grožnje niso zalegle

Ustanovitelji superlige, kateri bo uvodoma predsedoval Florentino Perez iz Real Madrida, so v izogib zaostrovanju napetosti tako Fifo kot Uefo pozvali h konstruktivnim pogovorom za rešitev problema.

Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia
Uefa, kateri predseduje Aleksander Čeferin, je prizadevanja disidentov označila za "ciničen projekt", ki ga je treba ustaviti za vsako ceno. Fifa je pri ustanovitvi tekmovanja problematizirala vprašanje "solidarne, enakovredne in pravične razdelitve finančnih sredstev." 

"Vse nogometne strukture morajo izrabiti vsa pravna, športna in diplomatska sredstva, da se to izpolni. V tem kontekstu lahko Fifa zgolj izrazi svoje nestrinjanje z ustanovitvijo zaprte in separatistične evropske lige," je sporočila krovna nogometna zveza.

Uefa je v odzivu na ustanovitev superlige omenila tudi možnost prepovedi udeležbe nogometašev na vseh mednarodnih tekmovanjih pod njenim ali Fifinim okriljem. "Vsem klubom bo prepovedano igrati na kateremkoli drugem tekmovanju na državni, evropski ali svetovni ravni, njihovim igralcem pa bo onemogočena možnosti zastopanja državnih reprezentanc," so zagrozili.

Ali to pomeni, da Matjaž Kek v prihodnje ne bo več mogel računati na Jana Oblaka?

Matjaž Kek | Avtor: Profimedia Profimedia

 
Komentarjev 6
  • rd2dmk2 00:25 20.april 2021.

    komu mar fuzbal. a ga je treba gledat ? a ni boljš tisto uro pa pol neki pametnega počet. če druzga ne potico spečt.

  • marialorca 18:57 19.april 2021.

    Se je svet podrl, ko je SARMA rekel NE reprezentanci? NI SE. Saj OBLAK tudi ne bo VEČEN in ni dolgo nazaj, ko je tudi rekel NE. To je delanje brez veze panike. NZS in KEK bi morali načrtovati - ...prikaži več če akcija odpisanih uspe - kako čimveč iz tega potegniti za naše klube in reprezentanco. Jokanje ni ustvarjalno.

  • Dusan21 18:01 19.april 2021.

    Ne Oblaka,pač pa veliko zvezdo nogometa zevajočega Čeferina