Šport > Nogomet
230 ogledov

Uvedli veliko spremembo nogometnih pravil

VAR Bundesliga Epa
Sklepe so sprejeli po letni skupščini Ifaba, ki so jo v petek organizirali prek videokonference.

Mednarodni odbor za nogometna pravila (IFAB) je danes izpeljal 135. redno letno skupščino, na kateri je nekoliko spremenil pravila pri igranju z roko, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

Spremenili so pravilo, da nenamerno igranje z roko bodisi pred zadetkom ali pred priložnostjo za zadetek ni več kršitev, je sporočil Ifab. Poleg tega pravila je Ifab obravnaval še nekatera druga pravila pri igranju z roko.

Sprememba pravila je prišla le dan po dogodku na tekmi med Fulhamom in Tottenhamom (0:1) v angleškem prvenstvu. Sodniki so namreč razveljavili gol Josha Maje (Fulham), potem ko je njegov soigralec predhodno nenamerno igral z roko.

Liverpool Chelsea Premier League Šport Neslaven rekord v bogati 129-letni zgodovini

Sodniki bodo morali po zadnji objavi za javnost po lastni presoji analizirati položaj roke ob dotiku z žogo, kar pomeni nekaj več svobode pri odločanju.

"Ker razlaga incidentov zaradi nepravilne uporabe zakona ni bila vedno dosledna, so člani potrdili, da ni vsak dotik žoge z igralčevo roko takojšnja kršitev pravil," so zapisali v izjavi. "Šteje se, da je igralec svoje telo nenaravno povečal, če položaj njegove roke ni posledica gibanja igralčevega telesa v specifičnem trenutku nogometne igre," so še dodali.

Eden ključnih sporov pri igranju z roko v zadnjih sezonah je bil, kaj sploh predstavlja nenaraven položaj igralčeve roke, ko jo žoga zadane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice