Šport > Nogomet
10033 ogledov

"Odpadniki" zažugali Čeferinu

aleksander čeferin Profimedia
Ustanovitelji nogometne superlige so pravico za nemoten potek dogodkov pripravljeni iskati na sodišču.

Evropski nogometni velikani odločno tlakujejo pot za nemoteno ustanovitev in čim prejšnji zagon novega nogometnega tekmovanja, t.i. superlige, so katero so močno razburkali dogajanje v evropskem nogometnem prostoru.

aleksander čeferin Razpad sistema Šport Šok: Čeferinove grožnje niso zalegle

Kot poroča agencija APF, ustanovni člani pri obračunavanju z nasprotniki, ki ne delijo njihovih elitističnih teženj, ne bodo izbirali sredstev. V tam namen so se že zaščitili s pravnimi akti, obenem pa so pripravljeni pravico za "nemoteno ustanovitev tekmovanja" iskati na sodišču.

Dokumentacijo so po pisanju AFP, ki je dobila vpogled v dokumentacijo, že predali pristojnim organom in sodiščem.

uefa pokal ušesa Na nož Šport Superligaši zvezali roke Fifi in Uefi nagrobnik nogomet "To je vojna!" Šport Dan, ko je umrl nogomet

Listina je podpisana z imenom Družba evropske superlige (ESLC) in naslovljena na predsednika Uefe, Slovenca Aleksandra Čeferina, ter predsednika Fife Giannija Infantina. V njej je zapisan odziv na grožnje po sankcijah in prepovedjo nastopanja v vseh ostalih tekmovanjih pod okriljem Uefe in Fife za 12 klubov ustanoviteljev.

Čeferin je v prvem odzivu po prejemu omenjene listine potrdil, da se Uefa glede nadaljnjih korakov posvetuje s pravnimi strokovnjaki. "Z našo pravno službo še ocenjujemo situacijo, vendar nameravamo uvesti vse možne sankcije," je napovedal.

aleksander čeferin Nož v hrbet Šport Čeferina izdal dober prijatelj

O hitrosti in podrobnosti pravnih ukrepov še ni želel govoriti, saj Uefa po njegovem preverja svoje možnosti, je pa dejal, da bodo klubi "izločeni iz vseh naših tekmovanj takoj, ko bo to mogoče ... enako velja tudi za nogometaše teh klubov".

Pri tem je dodal, da Uefa ohranja odprta vrata za vse, ki bi se želeli premisliti. Zato upa, da bo na koncu vendarle prevladal razum, saj je po njegovem jasno, da tovrstnemu projektu nasprotujejo celo navijači 12 sodelujočih klubov.

"V svojem sporočilu za javnost ti klubi govorijo o solidarnosti. Ampak oni nimajo pojma, kaj to je. Nimajo niti 's' od solidarnosti," je še dodal. "Nekateri želijo prikazati, da je superliga namenjena služenju denarja, tako kot je Uefa namenjena služenju denarja. Ampak pozabljajo, da mi vrnemo 90 odstotkov naših prihodkov v nogomet. In ne samo za poklicno igro, temveč tudi za mlade, razvoj, ženski nogomet in za ostale razvojne programe."

Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Posledice Šport Je Slovenija izgubila Jana Oblaka?
Komentarjev 14
  • matermila 16:50 20.april 2021.

    Očitno mu še ni jasno s kom ima posla.Vedno in povsod vodi igro tisti,ki plačuje račune.Tiho naj bo in vleče naj svojo preveliko plačo,dokler še lahko in ko ga bojo izpljunili,bo prevzel LMŠ in postal novi obraz.

  • Avatar R_D
    R_D 21:36 19.april 2021.

    Čeferin je čoban

  • Dusan21 21:20 19.april 2021.

    Slekli ga bodo do tangic, pa saj ni čudno, ko trdi, da do danes ni srečal človeka, ki bi...ja seveda da ne, če je do včeraj živel na veji ob reki Zambezi ob Kaspijskem morju