Šport > Nogomet
3717 ogledov

Vse se sesuva v prah, klubi odpadajo kot suho listje!

Uefa Liga prvakov Liga Evropa lovorika uhljati pokal Epa
Iz Velike Britanije prihajajo vzpodbudne novice za vse prave ljubitelje nogometa.

Vihar, ki je nogometno in politično javnost zajel v nedeljo zvečer, se je prevesil v naslednjo fazo. Po ostrih zaostritvah v ponedeljek smo v torek morda dočakali prve prelomne trenutke v drami.

Manchester City in Chelsea naj bi resno razmišljala o izstopu iz projekta superlige, poroča ugledni otoški časnik Guardian. 

Malce zatem je nacionalni BBC navedel, da ima informacije, ki potrjujejo, da je Chelsea začel pripravljati dokumentacijo za izstop iz dogovora o "superligi". V večernih urah so prišla še obvestila, da niti Arsenal ne želi več biti del "superligaške" druščine.

Florentino Pérez Predsednik Reala Šport Obraz moralne dekadence: Pérez ujet na ogabni laži!

Že na včerajšnjem kongresu Uefe so nekateri poročali, da naj bi dva angleška kolektiva izrazila resne dvome glede ločitve od Uefe zaradi izjemne negativne reakcije navijačev in širše javnosti.

Kmalu po objavi namere s strani dvanajstih samooklicanih superklubov je britanska vlada močno podprla Uefo in celo zagrozila, da bo raziskala vse možnosti, kako preprečiti namero samovoljnih lastnikov, ki nimajo stika z evropsko nogometno kulturo.

In prav to naj bi bil jeziček na tehtnici. Vlada ZK bi namreč, posebej v časih pandemije, lahko zelo zagrenila življenje "elite", saj so za mednarodna tekmovanja in množične prireditve potrebna številna soglasja lokalnih in državnih oblasti.

Chelsea Manchester City Wembley | Avtor: Epa Epa

protesti superliga Besne reakcije Šport Galič udaril po mizi: "Takšne lige ne priznavam! Zagabili so se mi"

Nasprotovanje politike, odpoved s strani Nemcem in Francozov ter napovedane ostre sankcije s strani Uefe so torej vendarle vsaj malce prebile oklep odtujenih milijarderjev.

V kolikor bi odšla Man City in Chelsea, bi o sodelovanju najbrž močno razmislili tudi pri Manchester Unitedu, Liverpoolu, Arsenalu in Tottenhamu.

Omenjenih šest angleških klubov ob madridskemu Realu, madridskemu Atléticu, Barceloni, Juventusu, Interju in AC Milanu sestavlja ducat "superligašev".

ESL letalo | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice