Šport > Nogomet
10270 ogledov

Obraz moralne dekadence: Pérez ujet na ogabni laži!

Florentino Pérez Profimedia
Predsednik madridskega Reala in eden od protagonistov zloglasnega projekta Evropske Super Lige je včeraj grobo lagal. In to ne prav spretno.

Florentino Pérez je ob ameriških in arabskih lastnikih angleških velikanov ter šefu Juventusa Andrei Agnelliju glavna sila ob poskusu ločitve nekaterih nogometnih klubov od Uefinih evropskih in državnih tekmovanj. "Elitnih" ducat sestavljajo Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, Inter, AC Milan, Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur, Arsenal, Liverpool in Chelsea.

Predsednik madridskega Reala je, potem ko se je na njegov projekt zgrnila gromozanska gmota negativne energije in kritik, v ponedeljek zvečer gostoval na španski postaji Chiringuito in branil svoje razloge za škandalozno potezo.

Med "odpadniki" je trenutno le dvanajst klubov in zbrana druščina je odkrito priznala, da želi imeti petnajst ustanovnih članov (ob še petih izmenjajočih, ki bi tekmovanju dali navidezno fluidnost).

aleksander čeferin "To je nemogoče!" Šport Predsednik Superlige ne verjame Čeferinovim grožnjam: "To se ne bo zgodilo!"

Florentino Pérez | Avtor: Profimedia Profimedia

Ljubitelji nogometa, tudi tisti, ki niso dobro poučeni o ozadjih, so zlahka uganili, da so milijarderji računali še na Paris Saint-Germain, Bayern München in Borussio Dortmund. Prvi mož trinajstkratnih evropskih prvakov pa je v omenjenem pogovoru pred milijonskim občinstvom trdil, da temu ni tako.

"Z Bayernom in Borussio sploh še nismo imeli stika, s Paris SG pa smo govorili, a jih še nismo povabili k sodelovanju. Želimo si 15 stalnih klubov. Da ne bo superlige, ker ni zraven Bayerna in Paris SG, ni res. To je sranje," je bil netipično vulgaren vidno vznemirjeni Pérez.

Aleksander Čeferin "Vsakdo se zmoti" Šport Čeferin spornim 12 klubom ponudil še eno priložnost

A glej ga zlomka, hitro je bil postavljen na laž. Potem, ko je Aleksander Čeferin Agnellija označil za človeka, ki neverjetno veliko laže in potem, ko je direktor Manchester Uniteda Ed Woodward do zadnjega dne pred uradno objavo o superligi držal svoje pozicije v organih Uefe, se seveda ni mogel izneveriti niti Peréz.

Ugledni časnik Der Spiegel je španskega gradbenega mogotca že naslednji dan ponižal z objavo dokumenta, ki je povsem ovrgel njegove trditve. Ne gre dvomiti, da so uredništvu z listino postregli pri enem od omenjenih nemških klubov.

V dokumentu je jasno zapisano vabilo Parižanom, Dortmundčanom in Münchenčanom in celo rok predvidenega odgovora. Francozom so mogotci dali dva tedna časa, Nemcem pa štiri tedne.

vabilo ESL Bayern BVB PSG | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

aleksander čeferin agnelli Odmevno razkritje Šport Čeferin o izdaji prijatelja: "Nisem še srečal človeka, ki bi toliko lagal"

Vse od nedeljskega šoka so tisti, ki jim je nogomet vsaj malce pri srcu, dvignili vik in krik zoper "separatiste", ki želijo svoje butično tekmovanje, popolnoma odtujeno od nogometnih vrednot.

Medtem so sodelovanje v superligi ob omenjenih treh zavrnili še Sevilla, Everton, RB Leipzig in Porto. Kategorično so se od projekta distancirali tudi ruski klubi.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 21:46 20.april 2021.

    pri nas na vasi takole pravmo, kurb je dost, samo denarja ni..

Sorodne novice