Šport > Nogomet
2937 ogledov

Čeferin spornim 12 klubom ponudil še eno priložnost

Aleksander Čeferin Epa
Čeferin je vse "odpadnike" pozval, da si še lahko premislijo.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), Slovenec Aleksander Čeferin, je v govoru na današnjem kongresu krovne organizacije v Montreuxu vodstvom klubov, ki sodelujejo pri snovanju alternativne zaprte evropske klubske lige, potrkal na vest. Pozornost je namenil predvsem angleškim klubom v projektu in jim dejal, da se lahko še premislijo.

Uefa je na današnjem kongresu pretresala svoje poslovanje v preteklem obdobju in načrte za prihodnost, vključno s prenovo evropskih klubskih tekmovanj. A udeleženci nikakor niso mogli mimo ponedeljkove napovedi ducata večjih evropskih klubov o ustanovitvi konkurenčne zaprte klubske lige, tako imenovane superlige.

Čeferin se je v svojem nagovoru osredotočil predvsem na angleške klube, ki so del "odpadniškega" projekta. Od 12 ustanovnih klubov jih je kar šest iz angleške prve lige. "Gospodje, naredili ste veliko napako," je dejal. "Nekateri bodo rekli, da gre za pohlep, drugi za ignoriranje tradicij angleškega nogometa. A ni še konec zgodbe, še je čas, da se premislite. Vsak se lahko zmoti."

Aleksander Čeferin | Avtor: Epa Epa

Dotaknil se je velikega odziva angleških navijaških združenj, ki so se ideji novega tekmovanja postavili po robu. "Angleški navijači si zaslužijo, da vi popravite svojo napako. Zaslužijo si spoštovanje," je lastnikom angleških klubom še požugal Čeferin.

Pri tem je znova poudaril pomen solidarnosti in odprtosti evropskega nogometnega prostora. "Uefina tekmovanja potrebujejo klube kot so Atalanta, Celtic in Dinamo Zagreb ... Ljudje morajo vedeti, da je vse mogoče, da imajo vsi priložnost."

V tej luči je izpostavil, da bi se veliki klubi morali spomniti svoje poti do današnje slave. "Veliki klubi niso bili nujno vedno veliki. Nogomet je dinamičen in nepredvidljiv, zato je tako lep."

Komentarjev 10
  • Dusan21 20:08 20.april 2021.

    Ponudil in na mizo je položil zadnji kos dimljenega stegna Violete

  • e00c90b31b920b63866c381bdb80cb9aa17a5382 18:37 20.april 2021.

    Bolestno agresivno noro.... .Sem ga zdaj videl po TV-ju.... . Pa še angleščine ne govori... .Ludo totalka,ludi Ćefoti🤣😂😅😅😂

  • jan631 18:22 20.april 2021.

    Čefurin je dobil tisto kar je iskal.Ti lastniki in predsedniki 12.klubov so za njega galaxija.To niso ljudje iz njegovih logov,kot so Jankovič,Mijatovič,in tisti bedniki iz koalicije KUL.

Sorodne novice