Slovenija
14995 ogledov

Je Hojsa strah, da Čeferin vstopa v politiko: To je odziv na njegov intervju

Aleš Hojs
1/2
Saša Despot
Sinoči je Aleksander Čeferin v daljšem intervjuju na Pop TV razkril, kako je potekala Uefina bitka z dvanajstimi klubi, ki so želeli ustanoviti svojo, ekskluzivno ligo. Danes se je nanj spravil notranji minister Hojs.

"Takšne teorije zarote že dolgo nisem srečal. S klubi smo se pogovarjali o prihodnosti lige prvakov. Največ sva se pogovarjala prav s predsednikom evropskega združenja klubov. Vsake toliko sem slišal, da se nekaj pripravlja, vendar nisem mogel verjeti, da se ljudje z nami pogovarjajo vsak dan, v ozadju pa se dogajajo druge reči. Morda sem bil naiven, vendar vedno pravim, da je bolje biti naiven kot pa lažnivec," je o dogajanju v zadnjih nekaj dneh povedal Čeferin.

Pojasnil je, da je po reakcijah britanskega premierja Borisa Johnsona, francoskega predsednika Emmanuela Macrona in ter madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana hitro vedel, da bo ideje o superligi kmalu konec.

Za največjega lažnivca se je izkazal član izvršnega odbora Uefe in prvi mož italijanskega Juventusa Andrea Agnelli, s katerim je Čeferin prijateljuje tudi zasebno.

aleksander čeferin | Avtor: Profimedia Profimedia

Razkril je tudi, zakaj je upornike ozmerjal s kačami, lažnivci in pohlepneži. "Meni se zdi grozljivo, da kljub neizmernemu bogastvu pozabiš na vse vrednote. Da je pohlep tako močan, da pozabiš na vse - kulturo, tradicijo, navijače in ne nazadnje celo na prijateljstvo."

Več o tem lahko preberete na tej povezavi.

Na sinočnji Čeferinov intervju, kjer o slovenski politiki sploh ni govoril, se je na Twitterju jezno odzval notranji minister Aleš Hojs. "Včeraj je Čeferin potrdil, da so Ligo prvakov rešili Orban, Johnson in Macron. Jutri bo razlagal, kako so oni neprofitna in nepolitična organizacija. V soboto bo pa na Pop TV nov obraz slovenske politike," je zapisal.

 

Komentarjev 53
  • Avatar Leon
    Leon 11:03 25.april 2021.

    Aleš Hojs. "Včeraj je Čeferin potrdil, da so Ligo prvakov rešili Orban, Johnson in Macron. Jutri bo razlagal, kako so oni neprofitna in nepolitična organizacija. V soboto bo pa na Pop TV nov obraz slovenske politike," je zapisal. Hojs očitno ...prikaži večo ni razumel bistva izjave Čeferina . Mamico vprašaj za pojasnilo .

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 03:39 23.april 2021.

    jaz sem pa zelo ponosna na g.Čeferina ! Pokončen, inteligenten, sposoben in pošten človek ! Vsaka slovenska mati bi prekipevala od ponosa in ja, zasluži si vsak frank oz.evro!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 03:33 23.april 2021.

    Aleš Hojs, bodi raje tiho in zapri vrata za seboj, ker itak ne znaš opravljat svojega dela.