Šport > Nogomet
34260 ogledov

Španci nad Čeferina: je to pravi razlog za razpad superlige?

Šport: Takšne so spremembe v ligi prvakov - Aleksande Čeferin Epa
Evropska nogometna zveza (Uefa) z Aleksandrom Čeferinom na čelu je s pomočjo burnega odziva navijaške skupnosti dosegla pomembno zmago v boju zoper ustanovitelje superlige.

Ustanovitelji sporne evropske superlige kot po tekočem traku zapuščajo potapljajočo se barko, kateri še naprej predseduje vse bolj osovraženi prvi mož madridskega Reala Florentino Pérez.

Aleksander Čeferin Zmaga ljudstva Šport Klavrn konec mokrih sanj milijarderjev, noč vzela "superligo"

Šesterici angleških klubov, ki so po grožnjah Evropske nogometne zveze (Uefa) in prostestih navijačev prvi zapustili tekmovanje, so se kmalu zatem pridružili še Atlético Madrid, Inter in AC Milan.

V propadlem poskusu odcepitve za zdaj vztrajajo samo še trije klubi, to so Real Madrid, Barcelona in Juventus. Potem ko je devet od 12 udeležencev že odpovedalo udeležbo, pri Juventusu za zdaj vztrajajo, da je projekt razumen, vendar je njegova izvedba glede na vse okoliščine malo verjetna.

Aleksander Čeferin Andrea Agnelli Niso se predali Šport Odziv superlige po izstopu Angležev, Agnelli o Čeferinu

Chelsea FC protesti London | Avtor: Epa Epa
Superliga je v uradnem odzivu na osip nogometnih velikanov med drugim zapisala, da so angleški klubi udeležbo odpovedali zaradi pritiska, ki ga je nanje vršila Uefa. Še korak dlje so šli novinarji španskega Mundo Deporitva, ki razpad nesojenega tekmovanja pripisujejo finančni stimulaciji s strani evropske zveze.

Po poročanju Mundo Deportiva k umiku šesterice angleških klubov niso botrovale zgolj grožnje, odpor nogometne srenje in protesti navijačev, temveč naj bi jih Čeferin in sodelavci na svojo stran pridobili z obljubo o zajetni finančni injekciji. Španski novinarji zatrjujejo, da je Uefa "izdajalcem" superlige ponudila lepo vsoto denarja.

"Angleški klubi so klonili pod velikim pritiskom javnosti in navijačev. A to ni glavni razlog. Po naših informacijah je ključno vlogo odigrala Uefa. Angležem je ponudila ogromno denarja, če zapustijo superligo. Španski klubi takšne ponudbe niso prejeli, to pa zato, ker jih Uefa, in to velja še zlasti za Florentina Péreza, smatra za največje sovražnike," poroča Mundo Deportivo.

ronaldo Zanimivo Šport Juventus ne tu ne tam, ampak nekje vmes
Komentarjev 5
  • rd2dmk2 07:19 22.april 2021.

    se spomnite ronaldovega prestopa iz reala v juventus ? ko so delavci Fiata štrajkali, ker so zanj zapravili tolk denarja. pa jim je lastnik fiata in juventusa zabrusil nazaj, da naj bodo tiho, ker so samo s prodajo majic z ...prikaži večz logotipom ronalda v par dnevih zaslužili nazaj znesek nakupa tega fuzbalista. torej, numen folk podpira tole nogometno neumnost, in nnaj jo, če jo hoče. naj zapravijo zadnje cenet za fuzbaliste in njihove bogatune. jest ne bom. od dons naprej ne gledam več nobenga fuzbala.

  • stilist 20:11 21.april 2021.

    To je sedaj samo metanje polen pod noge Čeferinu. Od luzerjev.

  • mph 19:39 21.april 2021.

    Ključno vlogo so odigrali NAVIJAČI čeprav gre vsekakor pohvaliti tako Čeferina na pokončni drži in Uefo.. Brez navijačev bi si lahko nekam vtaknili superligo.