Šport
598 ogledov

Juventus ne tu ne tam, ampak nekje vmes

agnelli Epa Andrea Agnelli je po besedah Aleksandra Čeferin velik lažnivec.
Italijanski prvak brez uradnega odstopa iz superlige, priznava pa, da je projekt obsojen na propad.

Potem ko je osem od 12 soustanoviteljev nogometne superlige že končalo udeležbo v projektu, pri Juventusu, enem od treh italijanskih predstavnikov v dvanajsterici, vztrajajo, da je projekt razumen, a da je zelo malo možnosti, da se uresniči v obliki, kot je bila na začetku.

Aleksander Čeferin Zmaga ljudstva Šport Klavrn konec mokrih sanj milijarderjev, noč vzela "superligo"

"Zavedamo se zahtev in namer določenih klubov po odstopu od projekta, čeprav potrebne procedure, ki jih je predvideval sporazum med klubi, niso bile izpolnjene," so na svoji spletni strani zapisali pri Juventusu.

"V tem kontekstu, ko Juventus ostaja prepričan o razumnosti športnih, tržnih in pravnih postavk projekta, klub meni, da trenutno obstajajo zelo majhne možnosti, da se projekt konča v takšni obliki, kot je bil prvotno predviden," so zapisali pri črno-belih, kjer se bodo še naprej zavezovali dolgoročni vrednosti Juventusa in celotne nogometne industrije.

Florentino Peréz Piqué Mbappé Tvitosfera Šport Doza smeha: ob smrti superlige so si dali duška!

Nogometna superliga, ki je v zadnjih dneh dvignila mnogo prahu in kritik, je sicer pred razpadom. Potem ko jo je že v torek zvečer zapustila šesterica angleških klubov, ki so bili soustanovitelji, so danes uradno izstopili tudi milanski Inter Samirja Handanovića, Atletico Madrid Jana Oblaka in Milan.

Aleksander Čeferin Andrea Agnelli Niso se predali Šport Odziv superlige po izstopu Angležev, Agnelli o Čeferinu

Superligo so v nedeljo ustanovili Real Madrid, Manchester United, Juventus, Milan, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Inter, Chelsea, Tottenham, Atletico Madrid in Arsenal. V njej bi moralo skupaj igrati 20 klubov po bolj ali manj zaprtem sistemu s 15 stalnimi člani.

Angleški klubi so izstopili že včeraj, danes pa je tudi predsednik Juventusa, tudi soustanovitelja superlige, Andrea Agnelli za Reuters že priznal "poraz". "Če sem povsem pošten, je očitno, da to ni mogoče," je na vprašanje, ali se projekt po teh odstopih še lahko uresniči, odgovoril Agnelli.

Pri The Athleticu pa so objavili še eno njegovo izjavo, povezano z nogometom kot poslom: "Mislim, da naša industrija ni posebej poštena, zaupanja vredna ali na splošno zanesljiva."

protesti superliga Besne reakcije Šport Galič udaril po mizi: "Takšne lige ne priznavam! Zagabili so se mi"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.