Šport
1327 ogledov

Uefa razpravljala o kazni za Real in ostale "odpadnike"

Aleksander Čeferin Profimedia
Uefa še ni sprejela konkretne odločitve glede kazni za 12 "odpadnih" klubov, ki so ustanovili Superligo.

Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) se je na današnjem zasedanju seznanil s problematiko glede superlige oziroma klubov, ki so sodelovali pri njeni ustanovitvi, a ni sprejel še nobene odločitve.

Sky Sport Italia je poročal, da so se dotaknili možnih sankcij za 12 klubov, ki so ustanovili zdaj že praktično propadlo superligo, toda trenutno je Uefa odložila odločitev, tako da kratkoročno ne gre pričakovati kazni.

"IO se je seznanil z zadnjimi dogodki v tako imenovani superligi, vključno z ukrepi, o katerih razmišlja," so v skopem sporočilu za javnost zapisali pri Uefi.

Kot poroča football-italia.net, predsednik italijanske nogometne zveze Gabriele Gravina pričakuje, da bodo o tej tematiki znova govorili v ponedeljek.

Superligo so ustanovili Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Arsenal in Chelsea iz Anglije, Real Madrid, Atletico Madrid in Barcelona iz Španije ter AC Milan, Inter Milan in Juventus iz Italije.

A kmalu se je zgodba končala, najprej je po kritikah širše javnosti od projekta odstopila angleška šesterica, nato pa še Atletico Madrid, Inter in Milan. Pri Juventusu, Realu Madridu in Barceloni so še vztrajali pri projektu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice