Šport > Nogomet
2270 ogledov

Nov udarec za Superligo, 3,5 milijard evrov splavalo po vodi

JP Morgan Profimedia
Investicijska skupina JPMorgan je priznala, da je napačno presodila vpliv superlige.

Ameriška investicijska banka JPMorgan, ki se je strinjala, da bo finančno podprla evropsko nogometno superligo, je v petek sporočila, da je "očitno napačno presodila" vpliv neuspešnega projekta, je danes poročala francoska tiskovna agencija.

"Jasno smo napačno ocenili, kako bo na ta dogovor gledala širša nogometna skupnost in kakšen vpliv bo imel v prihodnosti. Iz tega se bomo morali nekaj naučiti," je zapisano v kratki izjavi ob umiku finančnih sredstev.

aleksander čeferin Protiofenziva Šport Italijani razkrili Čeferinovo plačo

Superligo, ki naj bi jo JP Morgan podprl s 3,5 milijarde evrov, so ustanovili Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Arsenal in Chelsea iz Anglije, Real Madrid, Atletico Madrid in Barcelona iz Španije ter AC Milan, Inter Milan in Juventus iz Italije.

A kmalu se je zgodba končala, najprej je po kritikah širše javnosti od projekta odstopila angleška šesterica, nato pa še Atletico Madrid, Inter in Milan. Pri Juventusu, Realu Madridu in Barceloni so še vztrajali pri projektu.

Camp Nou Barcelona "Reforme so nujne" Šport Neverjetno: na strani predsednika Reala le še - Barcelona! florentino perez Ne prizna poraza Šport Pérez o Čeferinu: "Takšne agresije še nisem doživel" Aleš Hojs Slovenija Je Hojsa strah, da Čeferin vstopa v politiko: To je odziv na njegov intervju aleksander čeferin Upor zatrt Šport Čeferin pokazal svojo moč: "Dajte mi 24 ur ..."
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 21:50 23.april 2021.

    bankirji dali fuzbalu milijarde, lastnikom vlog pa zaračunali ležarino.. sicer je treba pogledat sponzorje.. in si kdaj pa kdaj rečt, dost mam. nič več ne bom kupoval vaših izdelkov.

Sorodne novice