Šport > Nogomet
4290 ogledov

Pérez odgovoril Čeferinu: "Ne bi smel razmišljati tako!"

Florentino Pérez Aleksander Čeferin Profimedia
Predsednik madridskega Reala in nesojene "superlige" se je odzval na besede šefa Uefe.

V petek je Aleksander Čeferin strnil zaključke po neuspelem poskusu ustanovitve "superlige" s strani dvanajstih najmočnejših evropskih klubov.

Separatistom je jasno sporočil, da se morajo odločiti med Ligo prvakov in lastnim tekmovanjem. Pri butični ligi sicer vztrajata le še Real Madrid in Barcelona.

"Klubi se bodo morali odločiti in povedati, katero tekmovanje želijo. Glede kazni še vedno čakamo na pravna mnenja, toda gotovo je, da bodo vsi čutili posledice svojih dejanj. In to dobro vedo. Ne bo enako za tiste, ki so priznali svoje napake in zapustili projekt, kot za tiste, ki tega niso storili. Tudi tisti, ki vztrajajo, vedo, da je vse propadlo, a tega nočejo priznati," je dejal Čeferin.

aleksander čeferin Protiofenziva Šport Italijani razkrili Čeferinovo plačo

Na njegove besede je reagiral Florentino Pérez, vodja osovraženega projekta. Spregovoril je o drugačnem formatu "superlige" in obsodil Čeferinovo postopanje.

"Živimo v demokratični Evropi in nihče ne bi smel razmišljati na ta način, da ljudi kaznuje za ideje. V tem trenutku pripravljamo nove korake za 'superligo'. Morda bi bilo najbolje, da v ligo vstopajo po štiri najboljše ekipe iz najmočnejših lig. A nekaj moramo storiti, saj mladi ne spremljajo več nogometa kot včasih, ker jim je postal dolgočasen. Od štirih milijard nogometnih navijačev po svetu jih polovica navija za klube iz 'superlige'," je Pérez dejal za AS.

Florentino Pérez | Avtor: Profimedia Profimedia

Aleksander Čeferin Vojna še kar traja Šport Čeferin vnovič zagrozil preostalim "odpadnikom"

Pérez noče izdati podrobnosti pogodb, ki so jih podpisali vodilni možje dvanajstih klubov, a je prepričan, da lige ne morejo kar tako zapustiti.

"Zdaj govorijo, da so jo, ampak v tem ni resnice. Tekmovanje bomo zagnali kmalu, najprej pa moramo svoje načrte obrazložiti branilcem svojih ogromnih privilegijev. Uefa na čelu s predsednikom Čeferinom se z nami do zdaj ni hotela pogovarjati, njihove grožnje pa so proti načelu svobodne konkurence. Moramo si vzeti nekaj časa, da analiziramo strupene napade na nas," je dodal Pérez, ki zatrjuje, da jih ni zapustil niti glavni sponzor, ameriška banka JP Morgan: "Tudi to ni res. Oni so si vzeli le premor, da premislijo o položaju. Če bo potrebno kaj spremeniti, bomo to storili, a odnehali ne bomo."

Aleksander Čeferin Uničil Superligo Šport Razkrito, kdo je že v soboto izdal dvanajsterico ter vse razkril Čeferinu

Real Madrid bo sredi prihodnjega tedna igral polfinale Lige prvakov proti londonskemu Chelseaju. Drugi polfinalni je Manchester City - Paris SG. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice