Šport > Nogomet
31449 ogledov

Razkrito, kdo je že v soboto izdal dvanajsterico ter vse razkril Čeferinu

Javier Tebas Profimedia
Vse skupaj naj bi se začelo pri predsedniku Barcelone, Joanu Laporti, ključni klic pa je opravil predsednik La Lige Javier Tebas.

Še zdaj po medijih odmeva četrtkov intervju Aleksandra Čeferina v oddaji 24ur na slovenskem POP TV-ju, v katerem je prvi mož Uefe razkril, kako je uspel v kali zatreti sporno Superligo.

Eden izmed najbolj zanimivih delov pogovora je vsekakor bil trenutek, ko je Čeferin priznal, da ga je rešil telefonski klic, katerega je prejel v soboto dopoldne, v katerem ga je znan nogometni funkcionar opozoril, da se pripravlja nastanek Superlige.

Aleksander Čeferin | Avtor: Epa Epa

"Sobota je bila zelo zanimiva. Dobil sem klic nekoga, ki ga ne bom omenjal, da naj bi v nedeljo objavili ustanovitev superlige," ni želel predsednik Uefe razkriti vira, ki je posredno zelo vplival na preprečitev nastanka Superlige.

Zato pa je še isti dan sloviti New York Times objavil zgodbo z naslovom "Kako je razpadla Superliga", v kateri je za neuspel projekt Superlige okrivil prvega človeka Barcelone, Joana Laporto.

Camp Nou Barcelona "Reforme so nujne" Šport Neverjetno: na strani predsednika Reala le še - Barcelona!

Ni bil sicer Laporta tisti, ki je poklical Čeferina ter mu razkril načrte 12 velikih klubov, temveč je v četrtek med zabavo po zmagovitih volitvah v enem izmed katalonskih klubov razkril skrivnost prvemu človeku La Lige Javierju Tebasu.

Slednji naj bi se ustrašil, kaj bi formiranje Superlige pomenilo za španski nogomet, zato se je odločil, da v soboto dopoldne pokliče Čeferina in mu razkrije, kaj se dogaja izza njegovega hrbta.

Predsednik Uefe je tako še pravočasno lahko začel izkoriščati svoj vpliv, politične zaveznike ter trume razjarjenih navijačev, da je uspešno odbil napad "odpadnikov".

Aleksander Čeferin O članih Superlige Šport Uefa razpravljala o kazni za Real in ostale "odpadnike" Denar, evro Umik investitorja Šport Nov udarec za Superligo, 3,5 milijard evrov splavalo po vodi florentino perez Ne prizna poraza Šport Pérez o Čeferinu: "Takšne agresije še nisem doživel"
Komentarjev 1
  • mph 20:43 23.april 2021.

    Kriv(?) za razpad? Zaslužen za preprečit to nasilje nad nogometom.

Sorodne novice