Šport > Nogomet
13756 ogledov

Čeferin brez milosti za Real, Barço in Juve, ostali pa...

Florentino Pérez Aleksander Čeferin Profimedia
'Nepokesana' trojica lahko pričakuje precejšnje kazni.

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v intervjuju za Daily Mail zagrozil vsem prvotnim ustanoviteljem Superlige, še posebej pa madridskemu Realu, Barceloni in Juventusu.

"Vseh 12 klubov lahko pričakuje kazen. Ne glede na to, da jih je večina priznala svojo napako, se pokesala in zapustila ta propadel projekt, se ne moremo delati, kot da se ni nič zgodilo. Vsi moramo nositi posledice svojih dejanj, tako tudi oni. V naslednjih dneh bomo videli, kako bomo ravnali," je dejal Čeferin, a dodal, da sicer obstajajo razlike med skupinami 'neposlušnih' klubov.

"Obstaja povsem jasna razlika med angleškimi klubi in preostalo šesterico. Chelsea, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Liverpool in Manchester United so se prvi umaknili iz Superlige in priznali svojo zmoto. So skupina, ki je zagrešila najmanj. Nato sledi skupina, ki jo sestavljajo Atletico, Milan in Inter. Nazadnje je tu še skupina, kjer je krivda največja, zaradi tega bo temu primerna tudi kazen. Real, Barcelona in Juventus so kot liki iz absurdnih skečev v Montyju Pythonu ali pa kot ljudje, ki trdijo, da je zemlja ploščata. Vse prepričujejo, da Superliga še vedno obstaja, čeprav je ekspresno propadla. Vse skupine bodo kaznovane, vendar zadnja najstrožje."

Čeprav so se mnogi mediji že razpisali, da bi bili lahko nekateri klubi vrženi tudi iz lige prvakov, Čeferin tega v intervjuju ni omenil.

 

Komentarjev 3
  • Yanez 08:36 26.april 2021.

    Očitno se počuti dovolj močnega, da odkrito grozi nogometnim velikanom Realu, Barci in Stari dami. Dvomim, da se mu bodo kar pustili, ker še niso rekli zadnje. Zadaj so saudski petrodolarji, ki se tepejo s kapitalom iz Emiratov. Pa tudi ...prikaži več Rusi ne stojijo pasivno ob strani. Bojim se, da je Čeferin le lutka, ki jo bodo ob primernem času veliki igralci zavrgli.

  • mph 07:43 26.april 2021.

    Lahko samo izrazim vso podporo Čeferinu. In prav je, da so kazni, mora biti vzgoja glede na svinjarijo in nasilje nad nogometom, ki so ga naredili. In pri vzgoji te vrste najbolj vpliva udarec po žepu.

Sorodne novice