Šport > Nogomet
65848 ogledov

Pérez udaril z vso silo: "Čeferin je kršil sodno prepoved!"

Aleksander Čeferin Reševalni pas/Twitter
Predsednik kraljevega kluba ne odstopa od zahteve po ustanovitvi superlige in nadaljuje vojno besed z Aleksandrom Čeferinom.

Kontroverzni predsednik Real Madrida Florentino Pérez je v obširnem intervjuju za AS odločno zagovarjal idejo o evropski superligi in napovedal, da projekta ne nameravajo opustiti. Ob tem je poudaril, da so vsi ustanovitelji še vedno uradni člani tekmovanja in obenem zanikal, da naj bi jih na cedilu pustil glavni pokrovitelj, ameriška banka JP Morgan.

Florentino Pérez Aleksander Čeferin Superliga Šport Pérez odgovoril Čeferinu: "Ne bi smel razmišljati tako!"

Spotoma je izstrelil še nekaj puščic proti predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu, ki je bil najzaslužnejši, da je evropska krovna zveza upor dvanajsterice "umazanih", kot jih je poimenoval, zatrla v manj kot 48 urah. Pomembno vlogo so pri tem odigrali tudi navijači in politični vplivneži, še zlasti britanski premier Boris Johnson in francoski predsednik Emmanuel Macron.

Ob silovitem odporu Uefe se je superliga praktično čez noč sesula v prah, saj so klubi eden za drugim začeli izstopati iz tekmovanja. Čeferin je ob tem večkrat poudaril, da bodo morali vsi povratniki "nositi posledice svojih dejanj", razprava o morebitnih kaznih za ustanovitelje pa je predvidena za prihodnji teden.

Aleksander Čeferin Uničil Superligo Šport Razkrito, kdo je že v soboto izdal dvanajsterico ter vse razkril Čeferinu

Medtem ko se je večina klubov že pokesala in ponudila svoje opravičilo, bodisi javno bodisi v zasebnem pogovoru s predsednikom Uefe, pa prvi mož Reala trmasto vztraja, da je uresničitev superlige neizbežna, vprašljiva je le njena končna podoba. "Superliga je še vedno entiteta. Klubi, ki jo sestavljajo, so še vedno njeni člani. Pridobili smo nekaj tednov, da razmislimo o sovražnem odzivu določenih posameznikov, ki so projekt zmanipulirali, ker ne želijo izgubiti svojih privilegijev," je uvodoma dejal Pérez.

"S to sodbo se je končal Uefin monopol"

florentino perez | Avtor: Epa Epa
Poudaril je, da ustanovitve superlige ne obžaluje. "Ne, ker ne glede na to, kako bi se zadeve lotili, bi s strani določenih privilegiranih posameznikov naleteli na enak odpor. Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je že januarja grozil v zvezi s superligo. Želeli smo se uskladiti z Uefo, vendar nismo imeli priložnosti. Organizirali so vnaprej pripravljeno in manipulativno operacijo, kakršne še nisem videl. V življenju še nisem doživel česa takšnega. Primorani smo se bili obrniti na sodišče, ki je izdalo sodno prepoved. Uefi, Fifi in vsem državnim ligam je prepovedalo vsakršne ukrepe, podajanje izjav ali komunikacijo, ki bi onemogočala priprave za ustanovitev superlige. S to sodbo se je po mojem mnenju končal Uefin monopol. Čeprav je bila izdana v torek, je Čeferin v sredo nadaljeval z grožnjami. Ta dejanja so nasprotju s svobodno konkurenco v Evropski uniji. To je zelo resna stvar," je opozoril Pérez in zavrnil očitke, da je superliga zasebni klub bogatih, ki škoduje nacionalnim ligam.

aleksander čeferin Upor zatrt Šport Čeferin pokazal svojo moč: "Dajte mi 24 ur ..."

"Ti argumetni ne držijo. Vse je bilo zmanipulirano. Ni res, da izključujemo druge klube, prav tako ne delamo v njihovo škodo. Superliga je najboljša možna rešitev. Z njo želimo nogometu pomagati iz krize. Nogomet je utrpel hudo ekonomsko škodo in treba se bo prilagoditi časom, v katerih živimo. Superliga ne škoduje domačim ligaškim tekmovanjem, njen glavni namen je zagotavljanje finančnih sredstev za vse nivoje nogometne igre. Koncept naj bi pripomogel v večjemu zanimanju. Spremembe, ki jih predlaga Uefa, ne bodo rešile nastale krize. Ne moremo čakati do leta 2024. Očitno smo nekomu stopili na rep. Poskušali bomo še izboljšati naše ideje. Možna rešitev je tudi ta, da bi v ligi igrale najboljše štiri ekipe iz vsake lige. Ne vem, ampak nekaj je treba spremeniti, saj se mladina od nogometa obrača k drugim oblikam zabave. Na svetu so štiri miljarde nogometnih navijačev in polovica jih podpira klube iz superlige."

"V prvih treh mesecih epidemije je 12 ustanovitevljev superlige izgubilo 650 milijonov evrov. Do konca sezone bo ta izguba narasla na 2000 do 2500 milijonov evrov. Ali bomo nekaj hitro ukrenili ali pa bo večina klubov bankrotirala. Nogometne tekme, ki so bolj zanimive, zabavne in konkurenčne, bodo prinesle več denarja. To se bo obrestovalo vsem, ne samo izbranim. Pomemben del projekta je tudi solidarnost, kateri bomo namenili velik del sredstev," trdi Pérez.

O domnevnem umiku banke JP Mordan je Pérez dejal: "Tudi to ne drži. Oni so si vzeli le premor, da premislijo o položaju. Če bo potrebno kaj spremeniti, bomo to storili, a odnehali ne bomo."

Florentino Pérez Aleksander Čeferin | Avtor: Profimedia Profimedia

V nadaljevanju intervjuja je znova obračunal s Čeferinom. "Vedenje predsednika Uefe je bilo vse prej kot primerno, še posebej ker gre za predsednika institucije, ki naj bi promovirala nogomet in njegove vrednote. Vse, kar se je dogajalo, je obžalovanja vredno, to velja še zlasti za grožnje in žaljivke. Presenetilo nas je, kako silovito je bilo vse skupaj. Vse ideje, o katerih govorim zdaj, bi lahko predstavil tudi njim."

Komentiral je tudi navedbe, da je Čeferina o nastanku superlige obvestil prvi mož La Lige Javier Tebas, ki naj bi informacije pridobil od predsednika Barcelone Joana Laporte. "Če sem iskren, temu ne verjamem,. Laporta dobro ve, da je superliga najboljša možna rešitev za povrnitev strasti v nogomet in posledično tudi za zagotavljanje večjega prihodka. Ekonomska situacija nam ne bo pustila dihati," meni predsednik Reala.

Komentarjev 20
  • joze127 11:48 25.april 2021.

    To da se en gradbeni inženir iz kapitalizma spravi na prosvetljenega odvetnika, ki mu je pamet solil barabon Bavcon, to se pa mi ne gremo!!! Zaradi tega bomo šli na UPOR, ker imamo polne riti in ker je svet tako ...prikaži več ali tako neumen. mi smo ja najpametnejši!!! Počakajmo na razplet!!!

  • rd2dmk2 09:36 25.april 2021.

    treba je dejansko se zavedat zakaj gre v fuzbal ves ta denar. za poštene namene že ne. in včeraj sem šel mimo nogometnega igrišča kjer so trenirali mali mulčki. in hecno vsak fantič je imel dres drugega moštva. halo ! ...prikaži večo ! pa noben ni bil svobenski.in tako tisti klubi in njihovi lastnik bogatijo, tuki v sloveniji pa davki, davki , davki. lahko si agneli provošči ronalda, če se najde armada , ki pokupi tolk majc z napisom "ronaldo", da poplačajo nakup tega fuzbalista v enem dnevu. kdo je tu nor ?

  • matjaz586 23:21 24.april 2021.

    Perez je slab meter .ki je klub zapiral do obišči z preplacevanjem nogometašev in zdaj bi reševal svojo uspešno rit ...