Šport > Nogomet
57029 ogledov

Čeferinovo usodno kosilo s Piquéjem in Laporto

Aleksander Čeferin Profimedia
Iz Španije prihajajo zanimiva poročila o snovanju nepriljubljene "superlige".

Že dober teden dni je minilo, odkar so arhitekti "superlige" priznali poraz in, vsaj za nekaj časa, odložili načrte o butičnem klubskem tekmovanju.

Florentino Pérez Aleksander Čeferin Različni vatli Šport Čeferin brez milosti za Real, Barço in Juve, ostali pa...

V dneh po padcu projekta so na dan prišle številne podrobnosti načrta lastnikov in vplivnih predsednikov klubov, ki so želeli evropska tekmovanja prenesti izven okrilja Uefe. Z eno od teh sta postregla madridski časnik Marca in katalonska radijska postaja RAC1.

Oba medija sta poročala o sestanku, ki se je zgodil pred dvema mesecama v znani barcelonski restavraciji Via Veneto. Tam sta se sestala predsednik Uefe Aleksander Čeferin in igralec Barcelone Gerard Piqué.

Ni v navadi, da bi se šef Uefe zasebno srečeval z aktivnimi nogometaši, a Piqué - otrok vplivne družine in mož zvezdnice Shakire, je že močno zakorakal v poslovne vode. Mnogi ljubitelji tenisa mu očitajo, da je uničil najstarejše tekmovanje na svetu - Davisov pokal.

Gerard Piqué | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

RAC1 je navedel, da je na sestanku beseda tekla o razdelitvi denarja z naslova televizijskih pravic ter ostalih finančnih transakcijah med Uefo in klubi. Katalonci so dodali, da se je ob koncu kosila Piquéju in Čeferinu pridružil še predsednik Barcelone Joan Laporta, ki naj bi tudi plačal račun.

Na Pirenejskem polotoku špekulirajo, da so pri Barceloni želeli preizkusiti pripravljenost Uefe na drugačen koncept razdelitve ogromnega finančnega kolača. Piqué naj bi opravil sestanek in nato poročal Laporti, ki se je odločil o nadaljnih korakih.

Ajax navijači Foto/Video Šport Kultni klub osupnil z dresi v čast Bobu Marleyu

Razplet situacije namiguje, da šef Barçe ni bil zadovoljen s slišanim in je podprl predsednika madridskega Reala Florentina Péreza pri ustanovitvi "superlige". Pri tej oba vztrajata še danes.

Čeferinov hiter in učinkovit odziv na krizne razmere pa daje slutiti, da je Slovenec začutil, kam pes moli taco ...

Komentarjev 15
  • primoz22 14:48 28.april 2021.

    v čem je fora??in kaj je tok groznga če bi ta super liga res bla?? to pa noben ne pove kqj je tok slabga to

  • Dusan21 10:34 28.april 2021.

    Samo človek lahko začuti kam pes taco pomoli in to v... pingvin sigurno ne

Sorodne novice