Šport > Nogomet
1556 ogledov

Velik premik glede Messijeve prihodnosti

messi Epa
Argentinski napadalec je pred podaljšanjem pogodbe z Barcelono, poročajo katalonski mediji.

Oče in agent Lionela Messija je po poročanju katalonske televizije TV3 opravil uspešne prve pogovore z vodstvom Barcelone glede podaljšanja pogodbe enega najboljših nogometašev vseh časov. Messi naj bi bil kljub številnim drugim bogatim ponudbam zdaj korak bližje, da podaljša pogodbo s Katalonci, ki se mu sicer izteče junija letos.

lionel messi Odprl dušo Šport Barcelona izigrala Messija, podrobnosti osupnejo

Messijev oče se je na večerji sestal s predsednikom kluba Joanom Laporto, s katerim sta se pogovarjala o nogometaševih načrtih za prihodnost. "Laporta je sestanek zapustil zelo zadovoljen," poroča TV3.

O konkretnih ponudbah se nista pogovarjala, saj bodo finančne zmožnosti kluba krojili poslovni rezultati pretekle sezone. Znano je namreč, da se Barcelona srečuje s hudimi finančnami težavama, kar naj bi bil tudi eden izmed glavnih razlogov, zakaj je Laporta pristal na ustanovitev evropske superlige.

lionel messi | Avtor: Epa Epa
Beseda je tekla tudi o možnosti zmanjšanja plače, neuradno pa naj bi bil 33-letni Messi pripravljen pristati celo na prepolovitev dohodka. Superzvezdnik med letošnjo sezono ni bil zadovoljen s stanjem v ekipi in je že namigoval, da bo klub zapustil. A stanje se je izboljšalo, Barcelona ima realne možnosti, da osvoji naslov španskega prvaka, kar je povečalo tudi možnosti, da najboljši igralec ekipe ostane.

Kot poroča TV3, je Argentinec pripravljen igrati za manj denarja, v zameno za to pa naj bi po končanju kariere dobil položaj v vodstveni strukturi kluba, ki bo Messiju svojo ponudbo sporočil po končani notranji reviziji. Po namigih TV3 naj bi bil Messijev načrt, da še dve leti igra v Barceloni, nato odide v ameriško ligo MLS, v Barcelono pa se vrne po končani karieri in prevzame eno od direktorskih vlog.

"Upam, da bo kariero končal v Barceloni. Messi ne bo našel boljšega kluba od Barçe."

Pep Guardiola

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.