Šport > Nogomet
248 ogledov

Triler v Londonu, Chelseaju uspelo maščevanje

Antonio Rüdiger Chelsea Leicester City Epa
V torek so bile odigrane štiri tekme predzadnjega kola angleške Premier League.

V izjemno pomembnem obračunu za uvrstitev v Ligo prvakov je Chelsea na Stamford Bridgu premagal Leicester City (2:1) in se "lisjakom" maščeval za poraz v finalu FA pokala. Obenem je preskočil tokratne tekmece in se povzpel na tretje mesto, vrata med evropsko elito pa je na stežaj odprl Liverpoolu.

Londončani so bili boljši tekmec in so prek Tima Wernerja v prvem polčasu dvakrat zadeli, a je oba gola razveljavil VAR. Na začetku drugega polčasa je po kotu žogo v gol gostov poslal branilec Antonio Rüdiger, prednost pa je v 67. minuti z bele točke, po prekršku nad Wernerjem, utrdil Jorginho.

Varovanci Brendana Rodgersa se niso predali. Po napaki domačih v nevarni coni je v 76. minuti znižal Kelechi Iheanacho. V zaključku je zlato priložnost za Leicester zapravil Ayoze Pérez, pred koncem pa je v živčnem vzdušju prišlo še do petelinjenja.

Alisson Becker Premier liga Šport Liverpoolov vratar z zadetkom v zadnji sekundi vrnil Redsom upanje

Dan Burn Brighton Man city | Avtor: Epa Epa

Na stadionu Amex je Brighton slavil proti Manchester Cityju (3:2), potem ko je imel skoraj vso tekmo igralca več. Po vodilnem golu İlkaya Gündoğana v drugi minuti je bil namreč po prekršku v vlogi zadnjega igralca obrambe izključen João Cancelo. 

Na začetku drugega polčasa so aktualni prvaki kljub temu povišali prednost po lepem prodoru Phila Fodena. Takoj zatem mu je z enako mero vrnil Leandro Trossard in znižal. "Galebi" so nato na krilih občinstva prišli do preobrata. V 72. minuti je z glavo izenačil Adam Webster, v 78. minuti pa je odbitek v vrata poslal Dan Burn.

pep guardiola Veseljačil Šport Tako si je Pep Guardiola dal duška

Manchester United Fulham Old Trafford | Avtor: Epa Epa

Na Old Traffordu je Manchester United vpisal le remi proti že izpadlemu Fulhamu (1:1). V prvem polčasu je za "rdeče vrage" s fantastičnim lobom s precejšnje oddaljenosti zadel Edinson Cavani.

Četrt ure pred koncem tekme je predložek Bobbyja Reida v mrežo z glavo preusmeril Joe Bryan in s svojim prvim golom v EPL postavil izid srečanja.

Manchester City navijači Z Otoka v Porto Šport Tisočim navijačem bo plačal potne stroške

Southampton Leeds United | Avtor: Epa Epa

Na stadionu St. Mary's je Southampton moral priznati premoč Leedsu (0:2). Oba zadetka sta padla v končnici srečanja: v 73. minuti je mrežo zatresel letos odlični Patrick Bamford, v sodnikovem dodatku je zmago potrdil Tyler Roberts.

Premier League, 37. kolo:

Chelsea - Leicester City 2:1 (0:0)
Brighton & Hove Albion - Manchester City 3:2 (0:1)
Manchester United - Fulham 1:1 (1:0)
Southampton - Leeds United 0:2 (0:0)

SREDA:
Tottenham Hotspur - Aston Villa
Everton - Wolverhampton Wanderers
Newcastle United - Sheffield United
Burnley - Liverpool
Crystal Palace - Arsenal
West Bromwich Albion - West Ham United

LESTVICA:
1. Manchester City 83 
2. Manchester United 71
3. Chelsea 67
4. Leicester City 66
5. Liverpool 63 (-1)
6. Tottenham Hotspur 59 (-1)
7. West Ham United 59 (-1)
...
17. Newcastle United 39 (-1)
18. Fulham 28
19. West Bromwich Albion 26 (-1)
20. Sheffield United 20 (-1)

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.