Šport > Nogomet
2562 ogledov

Po 137. letih osvojili prvi FA pokal, padel finalist lige prvakov

Youri Tielemans Epa
Najstarejše nogometno tekmovanje ima novega zmagovalca.

V finalu FA pokala sta se pomerila Leicester City in Chelsea, z izjemnim zadetkom Belgijca Yourija Tielemansa, ki je sprožil bombo z velike razdalje in fenomenalno zadel desni zgornji kot Chelseajevih vrat, pa so zmagale lisice. To je prva lovorika v FA pokalu Leicestra v 137-letni zgodovini kluba, v finalu je ta klub sicer nastopil petič, prvič po letu 1969.

Odločitev je padla v 63. minuti, ko je belgijski vezist močno udaril po žogi, vratar Chelseaja Kepa Arrizabalaga je bil prekratek, žoga pa je končala za njegovim hrbtom (zadetek si lahko ogledate TUKAJ).

Londončani so na stadionu Wembley sicer tik pred iztekom rednega dela zadeli v polno, a je bil po posredovanju sistema VAR zadetek modrih razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Za zmago Leicester Cityja, ki doslej na pokalnih tekmah še nikoli ni premagal Chelseaja, je izjemno zaslužen tudi danski vratar Kasper Schmeichel, ki je zbral nekaj izjemnih obramb. Lisice, te so pred petimi leti osvojile tudi svoj prvi državni naslov, so postale 44. klub z naslovom v FA Cupu. 

Največ lovorik v tem tekmovanju je sicer osvojil Arsenal (14), Chelsea ostaja pri osmih naslovih. To je bil za slednjega že drugi finalni poraz v dveh letih, lani so jih v finalu z 2:1 premagali prav topničarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice